UgensErhverv.dk

- Ingen grund til flaskehalspanik

BAT maner til ro, selv om 22 % af byggevirksomhederne mener, de mangler arbejdskraft.

02-03-2006

Ny tal fra Danmarks Statistik viser, at de danske byggevirksomheder forventer fortsat vækst. Og med det følger en forventning om mangel på arbejdskraft og frygt for flaskehalsproblemer. I slutningen af januar mente 22% af byggevirksomhederne, at de manglede arbejdskraft. Og det problem bliver ikke mindre, når sneen er væk for denne gang.

Hos den faglige organisation, BAT-kartellet, maner økonom Bo Sandberg til ro. Han mener, at virksomhederne opfattelse af mangel på arbejdskraft er paradoksal, da der i januar var mere end 10.000 ledige bygningsarbejdere.
Og han advarer mod flaskehalspanik.

- Den meget kraftige fremgang i byggeaktiviteten HAR fundet sted nu. I 2005 steg byggebeskæftigelsen med 6.500, hvilket er rekord for et enkelt år. Omsætningen steg med hele 12,5% og den samlede lønsum i byggeriet med 8,7%. Vi forventer en fortsat fremgang i 2006, blandt andet fordi erhvervsbyggeriet ventes at komme op i omdrejninger. Men fremgangen vil være mere moderat end i 2005, siger Bo Sandberg.

Han mener endvidere, at der vil komme flere håndværkere tilbage til byggebranchen.

- Erfaringerne med højkonjunktur i byggeriet viser, at når opsvinget har varet et stykke tid, søger en række håndværkere, som er udlært indenfor byggefagene tilbage til branchen efter en afstikker i blandt andet transporterhvervene eller industrien, lyder det fra BAT.
-ls

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Hvordan kommer man i gang med den bæredygtige omstilling som virksomhed i byggebranchen? Det og mange andre spørgsmål gav bæredygtighedschef i Lemvigh-Müller, Pernille Kiær svar på i seneste udgave af BygTek Live. Se eller gense det her

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

120 medarbejdere mister jobbet ved konkursen, der kommer efter længere tids skriverier i pressen om udeblevne udbetalinger, og flere underleverandører står nu til at få en lang næse

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Men som helhed er dansk økonomi bomstærk, og statskassen er fyldt op over alle kanter