UgensErhverv.dk

Hvorfor er nogle håndværkere så dyre?

Boligselskab undrer sig over store udsving i håndværker-priser

27-02-2006

Skal udskiftning af et toiletsæde koste 128 kr. eller 500 kr.?

Spørgsmålet står åbent, men er blot et af de eksempler, Dansk almennyttigt Boligselskab (DAB) har opdaget ved at gennemgå fakturaer i seks forskellige boligafdelinger på Sjælland.

Selskabet har med udgangspunkt i de almindelige opgaver, som udføres i forbindelse ved fraflytning af lejligheder – fra maling af lofter, dørkarme, fodlister, slibning af gulve, udskiftning af toiletter m.v. indhentet en række priseksempler.

En anden markant prisforskel viste sig ved udskiftning af fodlister, hvor den laveste pris var på 24 kr., og den højeste på 78 kr. – eller en forskel på 225 procent.

Indhent tilbud
Som inspektør Lene Hammer har udtalt til Jyllands-Posten – efter at selskabet har undersøgt styk- og kvadratmeter-priser på en række forskellige ydelser.

- Vi har konstateret, at priserne på ydelser og varer er endog meget forskellige fra den ene håndværker og leverandør til den anden. Priserne fra de håndværkere, som vi bruger, kan sammenlignes akkurat på samme måde, som man sammenligner, hvad man har givet for en liter mælk i Kvickly, Irma eller hos den lokale købmand. Vi er naturligvis godt klar over, at der kan være prisforskelle, fordi bygningerne er forskellige, men alligevel mener jeg, at undersøgelsen bør mane til eftertanke.

I lyset af der ikke findes en regulering af håndværkspriser opfordrer Konkurrencestyrelsen forbrugerne til at indhente pristilbud, før håndværkerne går i gang.
krus-

Brochurer

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder