UgensErhverv.dk

Pris-eksplosion på byggegrunde

Byggegrund steg en halv mio. kr. på to måneder

27-02-2006

Salget af de få byggegrunde, som er til rådighed i Århus-området, nærmer sig det groteske, hvor man oplever interesserede, som er parate til at betale dobbelt så meget for grundene, som kommunen forlanger. Eller omkring 1,3 mio. kr. for en typisk villagrund.

Senest har kommunen dog scoret ekstra otte mio. kr. på et restsalg af 11 grunde nord og vest for byen, som blev til overs, da en håndfuld købere fortrød deres grundkøb. Kommunen satte dem til salg igen, og kan nu indkassere 14 mio. kr. – heraf de otte mio. kr. i ren fortjeneste.

- Det er gået helt amok, fortæller flere grundkøberne, som typisk har budt ind på flere grunde for at være sikker på at få én og undrer sig over, hvorfor der ikke er restriktioner, der siger én grund pr. familie og pligt til at bygge.

Andre har oplevet, at en byggegrund til godt 850.000 kr. kort tid efter kunne sælges med en fortjeneste på en halv mio. kr.

Flere grunde på vej
Problemet er, at kommunen længe kun har haft få grunde til salg, men nu sker der endelig noget. I nær fremtid bliver der sat yderligere 50 grunde i Brabrand til salg for højeste bud.

I alt regner kommunen med at kunne udbyde 400 parcelhusgrunde til salg i år og det samme antal næste år. Grundene, der sælges i foråret, bliver dog næppe byggemodnede før til efteråret, så køberne først til den tid kan komme i gang med deres nybyggerier.

I lyset af det høje prisniveau forventer kommunen også, at interessen fra private udstykkere til at sælge ud af deres grunde øges.

Stop for spekulanter
Når byrådet i nær fremtid skal godkende salget af de 50 grunde i Brabrand følger der også et sæt regler med, der forpligter købere til at bygge indenfor to år bl.a. for at hindre, at ubebyggede grunde sælges videre med ublu fortjenester

Netop for at undgå spekulanter, som efter opkøb af flere grunde kort tid efter sælger dem videre med store fortjenester.
krus-

Brochurer

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder