UgensErhverv.dk

Lowe på vej ind i Europa

Den amerikanske GDS-kæde er angiveligt på jagt efter Kingfisher - Europas største byggemarkeds-kæde.

24-02-2006

Analytikere har længe haft Lowe mistænkt for at ville gå efter en overtagelse af den engelske byggemarkedskæde Kingfisher.
Nu er der kommet ny næring til rygterne idet Lowe ifølge den britiske avis Sunday Telegraph har bedt et rekruteringsfirma om assistance til at finde en topchef til deres internationale udviklingsteam med indgående kendskab til den engelske detailhandels sektor.

Med 1.200 forretninger og en omsætning på 228 mia kr. er Lowe USA’ næststørste byggemarkedskæde med Home Depot som den førende. Kæden har hovedsæde i North Carolina og har hidtil været en ren nordamerikansk affære. Men for to år siden meldte Lowe ud, at de var i gang med at vurdere forretningsmulighederne i andre lande.
Til sommer rykker de så ind i Canada og ønsket om at hyre en engelsk detailhandelsekspert anses som et sikkert tegn på, at kæden nu tager sigte på det europæiske marked.

Kingfisher er Europas største og verdens tredjestørste byggemarkedskæde med kæder som engelske B&Q, franske Castorama og Brico og interesser i tyske Hornbach, som bl.a. har afdelinger i Sverige.
Kingfisher omsætter for 47 mia., men har efter år med stærk vækst på hjemmemarkedet og ekspansion i udlandet fået problemer med tab i B&Q på grund af et stillestående engelsk GDS-marked.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Hvordan kommer man i gang med den bæredygtige omstilling som virksomhed i byggebranchen? Det og mange andre spørgsmål gav bæredygtighedschef i Lemvigh-Müller, Pernille Kiær svar på i seneste udgave af BygTek Live. Se eller gense det her

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

120 medarbejdere mister jobbet ved konkursen, der kommer efter længere tids skriverier i pressen om udeblevne udbetalinger, og flere underleverandører står nu til at få en lang næse

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Men som helhed er dansk økonomi bomstærk, og statskassen er fyldt op over alle kanter