UgensErhverv.dk

Danmarks største feriecenter

Investor klar til at investere 2,5 mia. kr. i kæmpe feriecenter i Sønderjylland

23-02-2006

Et millard-projekt i form af et wellness- og feriecenter i Højer nær Tønder og tæt på Vesterhavet er på vej. Holdingselskabet bag projektet, Nordseeland, har etableret sig, og skal stå for køb af den nødvendige jord i en af de største turist-investeringer i Danmark nogensinde.

Første spadestik ventes allerede at blive taget til sommer næste år, og vil strække sig over 26 hektar og bl.a. tælle et stort subtropisk badeland, konference-faciliteter til 6.000 mennesker, en 18-hullers golfbane, otte fodboldbaner, 15 tennisbaner, et internationalt ridecenter, en overdækket skøjtebane, et udendørs legeland, seks restauranter, lerklinede hytter m.m.

Miljøministeriet har efter indstilling fra Skov- og Naturstyrelsen overgivet ret og ansvar for den videre planlægning til Sønderjyllands Amt, mens det er Rosenberg Finanzdienstleistungen GmbH, som står bag finansieringen, og via en enkelt investor har givet tilsagn om at skyde det store beløb i projektet. Byggeperioden ventes at blive på tre til fem år.

Til centret vil der blive tilknyttet en forskningspark med speciale i astma og allergi i samarbejde med et tysk og et svensk universitetshospital. Ligesom centret vil blive indrettet så allergivenligt som muligt bl.a. uden gulvtæpper og spånplader og naturligvis røgfrit og økologi i køkkenerne.

Det skønnes, at centret kan skabe over 1600 arbejdspladser i lokalområdet.
krus-

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Hvordan kommer man i gang med den bæredygtige omstilling som virksomhed i byggebranchen? Det og mange andre spørgsmål gav bæredygtighedschef i Lemvigh-Müller, Pernille Kiær svar på i seneste udgave af BygTek Live. Se eller gense det her

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

120 medarbejdere mister jobbet ved konkursen, der kommer efter længere tids skriverier i pressen om udeblevne udbetalinger, og flere underleverandører står nu til at få en lang næse

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Men som helhed er dansk økonomi bomstærk, og statskassen er fyldt op over alle kanter