Trods fuld tryk på bygge-kedlerne er lønnen kun steget med 3,2 procent.
17-02-2006
Vi er blevet vant til lave lønstigninger og så er der jo lige truslen om østarbejderne. De to ting i forening gør, at lønstigningen inden for byggeri og anlæg blot blev på 3,2 procent for 2005 - en lille fremgang fra 2,7 procent året før.
En bemærkelsesværdig lav stigningstakt i branche, hvor ordrebøgerne ligner gravide telefonbøger, og enhver der kan svinge hammer og sav har været i arbejde.
- Der er flere årsager til den moderate lønudvikling på et tidspunkt, hvor aktiviteten er på sit højeste. Vi lever i et lavinflationssamfund, hvor vi i flere år er blevet vant til forholdsvis lave løn- og prisstigninger. Derfor forventer man, at lønningerne kun stiger med nogle ganske få procent, og disse forventninger bliver med andre ord indfriet, forklarer specialkonsulent Finn Bo Frandsen fra Dansk Byggeri.
Yderligere peger han på det faktum, at bliver løntrykket for kraftigt kan der altid åbnes for hanen med øst-europæiske arbejdere. Det øgede udbud af arbejdskraft vil dermed hurtigt dæmpe lønpresset.
Selv om byggeriet ikke stod for opsigtsvækkende lønstigninger, har området dog klaret sig bedre end genemsnittet indenfor DA. Her var den gennemsnitlige lønstigning blot på 2,9 procent.
- mir
Læs det nyeste om vinduer. Udgives i samarbejde med VinduesIndustrien
Læs september 2023 udgaven her
Arbejdsbelysning til professionelle håndværkere
Læs november 2023 udgaven her
Markedsledende i afvandingsteknik
Fremover skal der meget mere til for at opnå en DGNB-certificering – også mere end de nye CO2-krav i bygningsreglementet. Antallet af kriterier, som en bygning måles på i DGNB, reduceres fra 36 til 14
BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger
Arbejdsgiverne svigter totalt løfter om lærepladser. 3F foreslår højere bøder til arbejdsgivere, der ikke opretter lærepladser. Pengene skal udbetales til arbejdsgivere, der opretter flere lærepladser, end de som minimum skal
Nrep og JCN Bolig går sammen om et Nordic Living-udviklingsprojekt i August Schade-kvarteret. Projektet består af 332 ungdomsboliger, som skal opføres langs Amagerfælledvej tæt på centrum i København