UgensErhverv.dk

Ny fokus på boligrenovering

En række udviklingsprojekter skal forbedre kvaliteten, effektiviteten og økonomien indenfor bygningsrenovering.

27-01-2006

De senere år er der ikke sket nogen videre udvikling inden for renovering af boligejendomme, mener Grundejernes Investeringsfond (GI) og Realdania. De går nu sammen om en række udviklingsprojekter, der skal forbedre kvaliteten, effektiviteten og økonomien indenfor bygningsrenovering.

I samarbejdet er der er afsat 50 mio. kr. til over de næste tre år at skabe en udviklingsstrategi og en målrettet indsats på området.
Første skridt er udarbejdelse af en række behovsanalyser i starten af 2006, hvor alle renoveringssektorens aktører bliver hørt om behov og muligheder på området.

- Der pågår forskellige mere eller mindre spredte forsøgs- og udviklingsprojekter, som helt eller delvist retter sig mod renoveringsområdet. Men området har i de senere år været for nedprioriteret, og der mangler både en samlet udviklingsstrategi og ikke mindst en målrettet indsats, der kan medvirke til at løse nogle af de udfordringer, som renoveringssektoren står overfor nu og i de kommende år. Dét, forventer vi, bliver fremmet gennem vores partnerskab med GI, siger direktør Hans Peter Svendler fra Realdania.

GI’s og Realdanias initiativ er tænkt som en opfølgning på det tidligere By- og Boligministeriums ´Projekt Renovering´, der blev afsluttet i 1999.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister