UgensErhverv.dk

Nej til weekend-tjek af håndværkere

Skatteminister Kristian Jensen afviser at lade Skat jagte sort arbejde i weekenden

18-01-2006

Skat har i flere tilfælde brugt weekender på at trille rundt i bl. a. sommerhus-områder og der oplevet et påfaldende stort antal håndværkere på job, som dog typisk oplyste, at de ikke arbejdede professionelt, men udførte vennetjenester for hinanden.

På den baggrund har Håndværksrådet stillet forslag om, at skattemyndighederne ved stikprøver skal registrere om der holder håndværkerbiler på villaveje i weekenden, og hvis det er tilfældet så mandag morgen ringe op til håndværksmesteren og bede om en faktura på arbejdet.

En fremgangsmåde, som skatteminister Kristian Jensen (V) afviser som en generel løsning i lyset af han ikke tror forslaget vil få en effekt, der kan måle sig med de ressourcer der er nødvendige.

- De personer, der i forvejen bryder loven med sort arbejde, vil kunne sandsynliggøre, at de har været der på legal vis for eksempelvis at give et tilbud, som ikke blev til noget, siger Kristian Jensen til Idag - Industriens Dagblad. Det vil ikke være muligt for myndighederne at løfte bevisbyrden i en retssag og vinde, så det er jeg meget skeptisk over for.

Han mener i øvrigt, at forslaget bryder hans etiske grænse for privatlivets fred. En argumentation Håndværksrådet ikke kan følge.

Ingen snagen
- Vi skal ikke have Skat til at banke på dørene for at se, hvad folk har fået lavet, og derfor er
vores model et kompromis, hvor myndighederne ikke kigger ind over hækken, siger økonom i Håndværksrådet, Jakob Brandt. De private købere af sort arbejde får nemlig aldrig nys om de skattesager, der i givet fald vil versere mellem de sorte håndværkere og skattemyndighederne.

Kristian Jensen peger omvendt på, at en effektiv bekæmpelse af sort arbejde forudsætter et mere aktivt og ansvarligt medspil fra bl. a. Håndværksrådet i lyset af, at svendene har mulighed for at købe materialer billigt og at håndværkerbilerne – ifølge skatteministeren – er en del af svendenes lønpakker, så de har mulighed for at lave sort arbejde med mesterens fulde vidende.

Jakob Brandt kan ikke tilslutte sig den udlægning, men nævner, at det er skattemyndighedernes opgave at kontrollere, om loven bliver overholdt, og at Håndværksrådet gør hvad man kan for at bearbejde sine medlemmers holdninger og tager afstand fra snyd.
krus-

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister