UgensErhverv.dk

Nu er Danske Trælast sat til salg

Det er ganske vist, at CVC nu er klar til at sælge Danske Trælast med udsigt til en kæmpe gevinst

16-01-2006

CVC Capital Partners har sat Danske Trælast til salg, og det bliver formentlig til en pris på 14-15 mia. kr.

Kapitalfonden har hyret Deutsche Bank til at stå for salget, der ventes gennemført i år, erfarer Jyllands-Posten. Ifølge adm. direktør Steen Weirsøe, Danske Trælast, har CVC hele tiden opereret med et salg inden for en tidshorisont på mellem tre og syv år.

Fonden overtog i 2003 det dengang gældfri og børsnoterede Danske Trælast for 6,3 mia. kr. Erik Weirsøe vil ikke vil ud med prisen for koncernen, men samtidig med at Danske Trælast sættes til salg opjusteres forventningerne til overskuddet i regnskabsåret 2005/06. Omsætningen er steget med næsten 1,5 mia. kr. i forhold til forrige regnskabsår, og for første gang regner koncernen med at runde én mia. kr. i overskud på driften. Især salget i Stark-kæden, som er vokset til over syv mia. kr., vejer tungt.

Det forventes, at en anden kapitalfond overtager Danske Trælast – muligvis industrielle købere, mens interessen for på ny at blive børsnoteret ikke er aktuel i lyset af at rådgivere skønner det vil forringe salgsværdien med 15-20 procent.

Farvel til stor-gevinst
De tre største aktionærer, Codan, ATP og LD, som i 2003 tilsammen havde 47 procent af kapitalen, må ærgre sig. Dengang fremlagde Erik Weirsøe en aggressiv forretningsplan der viste, at Danske Trælast var i stand til at klare sig og vokse som børsnoteret virksomhed. En plan, som stor-aktionærerne ikke købte, men mente, at tilbudet fra CVC var bedre.

Danske Trælast har 250 forretninger i Danmark, Norge Sverige og Finland, men med den internationale ekspansion, som også tæller indkøbskontorer i Baltikum og Sydøstasien, har virksomheden valgt at finde et nyt navn til sit overordnede selskab, som fremover hedder DT Group.
krus-

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister