UgensErhverv.dk

Bygge-firma konkurs

Probyg Totalentreprise giver op efter store tab

13-01-2006

Trods gyldne tider for byggeriet har firmaet Probyg Totalentreprise A/S med hovedsæde i Århus, og som ingeniør Michael Just står bag, valgt at indgive konkursbegæring.

Et forsøg på en rekonstruktion af det 14 år gamle firma er slået fejl i lyset af det mangler omkring 10 mio. kr. bl. a. efter to fejlslagne projekter i Århus og for at begrænse underentreprenørernes tab så firmaet ingen anden udvej.

Ud over underentreprenørerne bliver 12 ansatte og otte-ni projekter berørt at firmaets økonomiske problemer.

Når selskabet har lidt store tab skyldes det bl. a., at flere projekter er blevet dyrere og forsinkede på grund af store arkæologiske udgravninger. Eksempelvis et byggeri ved den genåbnede Århus Å, hvor regningen for udgravning og et halvt års forsinkelse løb op i omkring fire mio. kr., som bygherren må betale. Udgravningen afslørede i øvrigt, at Århus er 100 ældre end hidtil antaget.

Michael Just erkender dog, at det ikke er arkæologerne, som er årsag til den økonomiske kollaps, men at det også skyldes andre projekter, hvor styringen ikke har været i orden og selskabet for sent er blevet klar over, at læsset var ved at vælte og derfor ikke havde tid nok til at reagere.
krus-

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister