UgensErhverv.dk

Nyt lovforslag giver for hård kontrol

Det skal skærpe kampen mod sort og illegalt arbejde, men giver for meget bøvl for de lovlydige, advarer Dansk Byggeri.

11-01-2006

Skatteminister Kristian Jensen er i gang med at gøre livet rigtig surt for de lovlydige virksomheder, der bruger udenlandske underleverandører. Det sker med et forslag, der som led i Fairplay II kampagnen skal bekæmpe sort og illegalt arbejde.
Bliver det en realitet kan virksomhederne se frem til en betydelige forøgelse af de administrative byrder.

- Forslaget lægger op til, at danske virksomheder, der indgår aftaler med udenlandske bygge- og anlægsvirksomheder, bliver pålagt så store administrative byrder, at brugen af udenlandske underentreprenører i praksis bliver så besværlig, at de fleste virksomheder vil fravælge dette, siger Anders Frederik Gjesing, erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri, i en kommentar til forslaget.

Tidligere var det blot ved arbejder over 3 måneder, der skulle indberettes, men ifølge forslaget skal nu skal enhver aftale om bygge- og anlægsarbejde mellem en dansk virksomhed og en udenlandsk underentreprenør indberettes til skattemyndighederne. Samtidig skal indberetningsfristen sænkes fra 30 til 14 dage og alle udstationeredes navne, fødselsdatoer og adresser skal oplyses.

- Der er ingen tvivl om, at de foreslåede regler vil begrænse den fleksibilitet, der er et grundvilkår for byggeprocessen. Byggebranchen er kendetegnet ved en høj grad af projektansættelser, hvorfor det vil være særdeles vanskeligt og meget byrdefuldt at leve op til de foreslåede lovændringer, vurderer Anders Frederik Gjesing, der hellere ser, at man satser på mere oplysning og kontrol af overholdelsen af de nuværende regler.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister