UgensErhverv.dk

Hullede vægge giver flere brandskader

Huller i vægge og åbne døre fordobler omfanget af brandskader i virksomhederne. Ny kampagne vil stoppe hullerne.

23-12-2005

Huller i vægge og åbne døre fordobler omfanget af brandskader i virksomhederne, og ofte er resultatet store ødelæggende brande. Eksempelvis var der i 2003 brandskader for samlet 936 mio. kr., hvoraf de 667 mio. var for brande i millionklassen.
Det er baggrunden for en kampagne, som især skal få små og mellemstore virksomheder til at gøre en indsats for at få vægge og døre til at fungere brandhæmmende efter hensigten.

Det er Forsikring & Pension, der står bag kampagnen i samarbejde med bl.a. Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI). Ifølge DBI opstår problemerne typisk, fordi væggene perforeres, når håndværkere har været i gang, og at hullerne efterfølgende ikke lukkes ordentligt af.

- Der skal faktisk kun et meget lille hul til, for at ilden kan slippe ind i næste rum eller ind i bygningens konstruktion. Sker det, er væggen stort set værdiløs, og det samme gælder, hvis man har blokeret dørene med kiler eller lignende. Men hvis væggen er intakt, og dørene er lukkede, vil en brandvæg kunne forhindre en brand i at sprede sig i op til halvanden time, forklarer afdelingschef Ib Bertelsen fra DBI.

Der er mere om kampagnen på www.brandsikker.dk, hvor der bl.a. er en tjekliste til brug for kontrol af væggene og en oversigt over en bygnings svage punkter.

-mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Plastvinduer diskrimineres af kommunerne

Plastvinduer diskrimineres af kommunerne

Danske vinduesproducenter kritiserer kommunerne for at diskriminere mod plastvinduer – stik mod planloven og EU´s byggevareforordning

Konkurser i byggeriet (Uge 13/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 13/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Ny arbejdsmiljøaftale i lyntempo

Ny arbejdsmiljøaftale i lyntempo

Aftalen med bred opbakning i Folketinget indeholder blandt andet yderligere indsats mod social dumping og en autorisationsordning for asbestarbejde

Betonbranchen i opråb: Brug mindre beton

Betonbranchen i opråb: Brug mindre beton

Betonbranchen arbejder på at omstille til produktionen med lavere CO2-aftryk. Men der kan også spares store mængder CO2 ved at reducere betonforbruget i designfasen. Nyt dialoggrundlag for designoptimering af betonkonstruktioner hjælper på vej