UgensErhverv.dk

Arriva må godt bortvise promille-chauffør

OK til fyring efter alkometer konstaterede, at ansat havde dukket alkohol.

22-12-2005

OK til fyring efter alkometer konstaterede, at ansat havde dukket alkohol.

En virksomhed kan godt bortvise medarbejdere, som bliver taget med for høj alkoholpromille på grundlag af test med alkometer.

Det var konklusionen, da en faglig voldgift mellem FOA og HTS gav Arriva Skandinavien A/S medhold i en sag om bortvisning af en chauffør.

Den bortviste buschauffør blev på Arriva’s foranledning testet med et alkometer hos politiet. Der blev foretaget to test med kort tids mellemrum, som viste henholdsvis 0,2 og 0,19 promille.

Selv om det er en relativ lille promille, var det alligevel nok til at fyre chaufføren, da Arriva’s personalepolitik gennem mange år har indeholdt et totalt forbud mod alkohol.

Chaufførens fagforening, FOA, mente ikke, at det var en rimeligt, så sagen kom for Voldgiftsretten, der nu har givet Arriva medhold.
Sagens udfald glæder arbejdsgiverorganisationen inden for transport, HTS, hvor afdelingschef Lars William Hansen udtaler.

- Vi har med tilfredshed noteret os resultatet af voldgiften. Det er helt afgørende, at en virksomhed, som i dette tilfælde Arriva, kan håndhæve en mangeårig nultolerance-politik mod alkohol. Samtidig kan vi i denne sag konstatere, at der kunne ske bortvisning på baggrund af test med alkometer.
-ls.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Plastvinduer diskrimineres af kommunerne

Plastvinduer diskrimineres af kommunerne

Danske vinduesproducenter kritiserer kommunerne for at diskriminere mod plastvinduer – stik mod planloven og EU´s byggevareforordning

Konkurser i byggeriet (Uge 13/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 13/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Ny arbejdsmiljøaftale i lyntempo

Ny arbejdsmiljøaftale i lyntempo

Aftalen med bred opbakning i Folketinget indeholder blandt andet yderligere indsats mod social dumping og en autorisationsordning for asbestarbejde

Betonbranchen i opråb: Brug mindre beton

Betonbranchen i opråb: Brug mindre beton

Betonbranchen arbejder på at omstille til produktionen med lavere CO2-aftryk. Men der kan også spares store mængder CO2 ved at reducere betonforbruget i designfasen. Nyt dialoggrundlag for designoptimering af betonkonstruktioner hjælper på vej