UgensErhverv.dk

Ferieby købt af stor-bygmester

Byggefirmaet Mogens de Linde har købt Øer Maritime Ferieby, som efter renovering sælges for ca. 350 mio. kr.

22-12-2005

Normalt vælger bygmester Mogens de Linde, Århus, at købe og istandsætte gamle erhvervsbygninger, men har nu skiftet spor ved at købe et af landets største feriecentre – Øer Maritime Ferieby tæt på Ebeltoft.

Byggeselskabet har købt 238 af feriebyens 300 huse og bortset fra 22, som ifølge en lokalplan skal lejes ud, bliver de alle udstykket og solgt som feriehuse uden helårsstatus. Feriebyen er 18 år gammel, men allerede nedslidt, og derfor bliver boligerne genopbygget udvendigt med ny facadebeklædning, vinduer, døre, tagrender m.v.

Boligerne sælges som standard med det gamle interiør, som heller ikke lever op til dagens standard. For ca. 300.000 kr. kan køberne dog få boligen istandsat indvendigt med nye parketgulve, køkkener, badeværelse, garderobeskabe m.v. Prisen for sommerhusene svinger fra godt 1,3 mio. kr. til 1.655.000 kr. for de boliger, som ligger bedst og er totalt istandsat.

Købsprisen er ikke opgivet, men der vil blive investeret mere end 100 mio. kr. i moderniseringer og nybyggerier, og den samlede salgspris for de 238 boliger bliver på omkring 350 mio. kr. Hele ombygningen ventes færdig om et års tid og beskæftiger omkring 50 håndværkere – heraf 12 tyske.

Feriebyen, som er tegnet af arkitektfirmaet Friis & Moltke, er delvis bygget på øer, og ud over en eksisterende idrætshal vil de Linde også opføre et badeland, et supermarked og en restaurant.

Flere ferieboliger
Ferieboliger er i det hele taget i høj kurs i Ebeltoft, mens hoteldriften tilsyneladende har ringe vilkår. Således er det besluttet at forvandle det meste af den markante bygning ved byens indkørsel, Hotel Hvide Hus, til ferielejligheder, ligesom der hos genboen, Hotel Ebeltoft Strand, er rejst en blok, som også rummer ferieboliger.
krus-

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Gipsplade af askeaffald skal forhindre brand i flygtningelejre

Gipsplade af askeaffald skal forhindre brand i flygtningelejre

En ny gipsplade, der er baseret på store dele askeaffald fra blandt andet forbrændinger og brugte askebriketter, kan ifølge en ny startup afhjælpe problemer i to af verdens største kriser: Flygtninge- og klimakrisen

Konkurser i byggeriet (Uge 48/2022 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 48/2022 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Klassisk håndværk til restaurering af unik kulturarv

Klassisk håndværk til restaurering af unik kulturarv

En række af Danmarks største fonde bidrager til en gennemgribende restaurering af Danmarks smukkeste organisationsbygning – Børsen i København

Kemp & Lauritzen og MT Højgaard får over en milliard for ny Novo-fabrik

Kemp & Lauritzen og MT Højgaard får over en milliard for ny Novo-fabrik

600 millioner kroner. Så meget får Kemp & Lauritzen og Novo Nordisk hver for at opføre en produktionsbygning samt om- og tilbygning af eksisterende bygninger i Bagsværd