UgensErhverv.dk

Polske håndværkere får en god jul

TIB hjælper fem polakker med at få tilgodehavender ved et MT Højgaard-byggeprojekt.

22-12-2005

Normalt plejer fagforeningen TIB og polske håndværkere at være på hver sin side, men en sag fra Århus, hvor fem polske håndværkere ikke har fået deres tilgodehavender hos et polsk byggefirma, der var hyret af en dansk underentreprenør til et MT Højgaard-projekt, har bragt de to parter sammen.
Takket være blandt andet TIB, kan de fem østeuropæere nu fejre jul med penge på lommen. Det glæder fagforeningen.

- At polakkerne nu selv henvender sig til os, ser jeg som et bevis på, at de har tillid til, at vi som fagforening kan hjælpe dem. Det er glædeligt at kunne konstatere, lyder det fra bygningsgruppeformand Hans Rasmussen fra TIB Århus.

De fem polakker har arbejdet med at renovere Helnan Marselis Hotel i Århus. Projektets totalentreprenør er firmaet MT Højgaard A/S. Men polakkerne var ansat hos et polsk byggefirma, Fagor, som igen var hyret af Langaa-firmaet, Thomas Christensen A/S, der var underentreprenør på opgaven.

Efter forhandlinger mellem TIB, Thomas Christensen A/S og MT Højgaard, er der nu indgået en aftale om, at Thomas Christensen A/S står inde for, at de fem polakker får udbetalt hele deres tilgodehavende løn hos det polske firma, der ikke har betalt hyre siden den 7. november.

I første omgang har de fem østeuropæere fået et forskud på 50.000 kr. på en større efterbetaling.

Ifølge TIB sikrer aftalen endvidere, at overenskomsten fremover bliver overholdt - både hvad angår løn og forholdene omkring indkvartering.
-ls.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Plastvinduer diskrimineres af kommunerne

Plastvinduer diskrimineres af kommunerne

Danske vinduesproducenter kritiserer kommunerne for at diskriminere mod plastvinduer – stik mod planloven og EU´s byggevareforordning

Konkurser i byggeriet (Uge 13/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 13/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Ny arbejdsmiljøaftale i lyntempo

Ny arbejdsmiljøaftale i lyntempo

Aftalen med bred opbakning i Folketinget indeholder blandt andet yderligere indsats mod social dumping og en autorisationsordning for asbestarbejde

Betonbranchen i opråb: Brug mindre beton

Betonbranchen i opråb: Brug mindre beton

Betonbranchen arbejder på at omstille til produktionen med lavere CO2-aftryk. Men der kan også spares store mængder CO2 ved at reducere betonforbruget i designfasen. Nyt dialoggrundlag for designoptimering af betonkonstruktioner hjælper på vej