UgensErhverv.dk

Ingen procenter til håndværkerne

Ny trælasthandel går direkte til forbrugerne via nettet – lover 10-40% billigere varer.

21-12-2005

Ny trælasthandel går direkte til forbrugerne via nettet – lover 10-40% billigere varer.

Af Lars Solberg

Egen import, ingen kredit og nul procenter til håndværkere er ifølge en ny trælasthandel tre gode grunde til, at den kan holde priserne nede med hele 10 til 40% i forhold til andre trælaster.

Den nye forretning hedder Nettraelasten.dk, og som navnet siger, skal meget af dens handel foregå via internettet. Den primære kundegruppe er de private forbrugere. De to ejere, Claus Nielsen og Brian Verwold, er overbeviste om, at de private i stigende grad bliver de væsentligste kunder i fremtidens trælast.

- Markedet er under forandring. De private er blevet mere prisbevidste, samtidig med at de har fået mod på større byggeprojekter. Det medfører, at de selv køber byggematerialerne ind i trælasten eller direkte ved producenten og udfører arbejdet selv. Mange køber også selv ind til de håndværkere, de har hyret, siger Brian Verwold, der har 28 års erfaring indenfor trælastverdenen - blandt andet fra Danske Trælast.

Den anden ejer, Claus Nielsen, er ny i trælastuniverset. Han kommer fra it-branchen.

Nye principper
Sammen har de startet Nettraelasten.dk, der har adresse i Ikast. De sælger både almindeligt fra butik og via nettet. Endnu foregår det netbaserede salg på et rimelig simpelt plan. På hjemmesiden kan kunderne se varerne, og så kan de bestille via en e-mail.

De to iværksættere arbejder dog i øjeblikket med at udvikle en mere avanceret web-shop, hvor det er muligt for kunden at lave en udspecificeret bestilling ved at indtaste få tal.

Nettraelasten.dk vil gerne handle på en ny måde, men ejerne ønsker også en forretning med nye principper og forretningsformer. De gør blandt andet op med de traditionelle håndværkerrabatter.

- Vores priser er lavere, blandt andet fordi vi springer håndværkerleddet over. Mine erfaringer er, at mange trælaster er tvunget til at give 10-15-20% i rabat til håndværkere, og det betyder jo højere priser for forbrugeren. Det vil vi ikke være med til. Håndværkerne er velkomne, men vi giver dem ikke en særlig rabat, siger Brian Verwold.

Ingen kredit
Endvidere nægter forretningen at give kredit som mange andre trælaster.

- Lang tids kredit er udbredt inden for trælastverdenen. For nogle år siden talte branchen om, at nu skulle kredittiden bringes ned på otte dage. Det er ikke sket. I dag er den typiske kreditperiode i forhold til håndværkerfirmaer den fortløbende måned plus 30 dage. Det kan betyde en kredittid på helt op til to måneder. Det har vi ikke råd til. Hvis håndværkerne ønsker et sted at låne penge, må de gå i banken, siger Brian Verwold.

En anden grund til, at Nettraelasten.dk kan holde priserne nede, er ifølge Brian Verwold, at de selv køber byggevarerne i udlandet.
Trælastens målsætning er at finde og importere byggematerialer fra hele Europa i store mængder. Varerne kan være fra Tyskland som cement, glaserede tagsten, og zink- og kobbertagrende. Fra Sverige kan det være betontagsten og træ. Endvidere vil de købe russisk lærketræ og gulvflamingo fra Polen.
¨
Ifølge Brian Verwold er de så gode indkøbere, at de kan holde priserne meget langt nede.
På spørgsmålet om byggematerialer i Danmark er for dyre, svarer han:

- Når man sammenligner priser på danske varer direkte med de samme i udlandet, er der en række varegrupper, der er dyrere i Danmark. Men det behøver ikke være de danske trælaster, der er noget i vejen med. Det skyldes mange ting som logistik, afgifter, mere personale og en mindre byggebranche. Men umiddelbart ser det ud til, at det er dyrere at være privat byggevarekunde i Danmark end i mange andre lande, siger han.

Lover kvalitet
Brian Verwold er i hvert fald overbevist om, at de kan levere varerne billigere end andre og stadig leve af det. Og han mener ikke, at Nettraelasten.dk får problemer med at leve op til løftet om at sælge 10 til 40% billigere.

- Vi har ikke et komplet sortiment, men vi dækker de fleste behov. Endvidere tror vi på, at ordrerne i stigende omfang vil gå via nettet - trælastområdet er traditionelt lidt bagefter inden for it, men det er de almindelige forbrugere ikke, så de skal nok finde os på nettet. Det betyder færre udgifter til personale og administration. Så vi skal nok slå igennem. Vores byggevarer er billige, uden at der er gået på kompromis med kvaliteten, siger han.

Det netbaserede salg sker på et rimelig simpelt plan, men Nettraelasten.dk er ved at udvikle en mere avanceret web-shop.

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 15/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 15/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Storstrømsentreprenør dømt for lønsvindel i stor skala

Storstrømsentreprenør dømt for lønsvindel i stor skala

Skandale efter skandale på byggeriet af den nye Storstrømsbro har ikke fået politikerne til at skride ind med de nødvendige sanktioner

Rotter klarer sig fint i defekte kloakstikledninger

Rotter klarer sig fint i defekte kloakstikledninger

Der er cirka fire millioner stikledninger. ERFA-gruppe foreslår obligatorisk tv-inspektion af kloakken ved hussalg

Små virksomheder kan få støtte til diagnose-elever

Små virksomheder kan få støtte til diagnose-elever

Den manglende autoritet og disciplin i folkeskolen forplanter sig nu til virksomhederne, der overtager de unges videre uddannelse