UgensErhverv.dk

International designpris til Spektre

Tegnestuen SPEKTRE ApS og Vikan A/S har netop modtaget den tyske designpris, IF Product Design Award 2006.

19-12-2005

Tegnestuen SPEKTRE ApS og Vikan A/S har netop modtaget den tyske designpris, IF Product Design Award 2006, for designet på en ny spand i Vikans sortiment.

- At designe en spand har været en spændende udfordring for tegnestuen, siger arkitekt og designer i SPEKTRE, Casper Storm. - En spand er jo en arketype, hvad angår udseende og funktion. En beholder, der kan bæres og stables – hvad nyt kan man tilføre den, vil nogen måske sige?

Målet med udviklingsprojekt ´Ny spand til Vikan A/S´ var dog ikke desto mindre at optimere spandens funktioner, således at resultatet ikke bare blev en flot spand, men en bedre spand – med æstetikken i top.

Den daglige brug af spanden blev analyseret, hvorved hensigtsmæssig og uhensigtsmæssig betjening blev udledt. Det dannede grundlag for brainstorming over, hvilke funktioner der kunne optimeres. Samtidig blev der kigget på spandens formsprog. Hvordan kunne man udtrykke den dynamiske brug i spandens linier?

- Det færdige resultat er blevet en smuk spand, hvor det er blevet gjort lettere, sikrere og mere hygiejnisk at fylde, hælde og bære, fortæller Jan Steen Jacobsen, ligeledes arkitekt og designer på Tegnestuen SPEKTRE.

Af hidtil usete detaljer kan nævnes et nyt hældegreb, som flot er blevet integreret i spandens ryg. Det sikrer, at brugeren kan tippe spanden uden at skulle have hånden ned under spandens beskidte bund. Da spanden bl.a. bruges i fødevareindustrien, er dette en væsentlig detalje.

En anden væsentlig forbedring er spandens lige bagkant, der gør det muligt at gå med spanden, uden den slår ind mod benet. Ligeledes kan spanden hænge stabilt på en krog op mod en væg ved påfyldning af indhold.

Vikans kunder – industrien – har bekræftet designets værdi, idet de har været meget positive overfor den nye spand.

- Det er en utrolig dejlig anerkendelse, at vi nu har modtaget IF Product Design Award 2006 for designet på spanden, siger arkitekterne i SPEKTRE. - Derudover er det en bekræftelse på, at et godt parløb mellem produktionsvirksomhed og designtegnestue giver et bedre produkt til slut.

Brochurer

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder