Klaus Kristensens salg af virksomhed passede med strategi, men det har ikke været uden følelsesmæssige omkostninger.
19-12-2005
Klaus Kristensens salg af virksomhed passede med strategi, men det har ikke været uden følelsesmæssige omkostninger.
Af Lars Solberg
Efter flere år som ejer af ivarsson & Co. A/S er 53-årige Klaus Kristensen nu én af de ansatte. Den mangeårige direktør har pr. 1. december solgt ivarsson Gruppen med de fire nordiske selskaber til Etex Group Holding i Bruxelles i Belgien. Etex er en af ivarsson Gruppens største leverandører af fibercementprodukter.
Det er både en vemodig og en glædelig begivenhed for Klaus Kristensen, der dog ikke forlader firmaer, men forsætter som den drivende kraft i virksomheden, og titlen er stadig adm. direktør.
- Det har ikke været en beslutning, der er taget fra den ene dag til den anden. Der har været mange overvejelser forretningsmæssigt og følelsesmæssigt. Jeg tænkte meget over, hvordan det ville være at gå fra at være ejer til at være en del af en stor koncern. Men det har været den rigtige beslutning, især fordi den nye ejer også er et familieejet firma, der matcher vores principper og holdninger. Det giver en garanti for, at alle mine loyale medarbejdere behandles ordentligt, siger han.
Ingen arvtagere
Klaus Kristensen har længe været afklaret med, at ivarsson på et eller andet tidspunkt skulle have nye ejere. En væsentlig grund er blandt andet, at der ikke har været nogen naturlig arvtager efter ham.
- Ingen af mine tre børn ønskede at drive virksomheden. De har jo alle set, hvor meget af ens tid det tager at være leder af et stort foretagende som ivarsson. Så det har de ikke haft lyst til. Derfor var det naturligt at være åben, da Etex ytrede ønske om overtagelse af aktierne, siger Klaus Kristensen.
Tredobbelt omsætning
Og timingen kunne ikke være meget bedre. I juni fremlagde Klaus Kristensen en ambitiøs strategi for ivarssons fremtidige rolle på det nordiske marked.
Det overordnede mål er en tredobling af omsætningen i Norge, Sverige og Finland inden for et par år.
Manden, der skulle føre denne plan ud i livet, var Klaus Kristensen, som så ville ansætte en direktør til den daglige drift af forretningen fra hovedsædet i Rødekro i Sønderjylland.
Planen skal føres ud i livet, men nu med Etex som ejer.
- Etex er enig i strategien og har så meget tillid til mig, at de mener, jeg kan løfte opgaven. Det bliver en spændende udfordring, som jeg glæder mig til at kaste mig over, siger Klaus Kristensen.
En gigant
Med købet af ivarsson Gruppen, der i det seneste regnskabsår havde et overskud før skat på 17,7 mio. kr., har den nye ejer, Etex Group Holding i Bruxelles i Belgien, understreget sin rolle som en gigant inden for fibercementplader. Både som producent og som forhandler.
Den belgiske koncern ejer nu 76 selskaber i mere end 36 lande. I 2004 opnåede den en omsætning på 1,3 mia. d. kr. Virksomheden har 12.000 ansatte, og dens kerneområder er tag- og facadeprodukter, brandsikre byggeplader/systemer samt gulv- og vægbeklædninger.
I Danmark har firmaet leveret blandt andet til ivarsson gennem datterselskabet Opticolor A/S.
Slut med Opticolor
Med den nye overtagelse fusioneres Opticolor ind i ivarsson.
Opticolor-direktøren, Bent L. Rasmussen, er blevet direktør i det nye ivarsson & Co. A/S.
Ifølge Klaus Kristensen betyder den belgiske overtagelse ikke de store ændringer på medarbejderområdet. I Opticolor går de fra 12 til 10 medarbejdere, mens ivarsson-personalet fortsætter. Måske vil der endda ske en udvidelse af staben.
- Med ekspansionsplaner fra Etex vil der højst sandsynligt komme flere stillinger i fremtiden, siger Klaus Kristensen.
Billedtekst:
Fremover skal direktørerne Klaus Kristensen fra ivarsson og Bent L. Rasmussen fra Opticolor supplere hinanden i samme virksomhed.
Arbejdsbelysning til professionelle håndværkere
Værktøjsmekka for håndværkere. Mærkevarer til gode priser.
Læs det nyeste om vinduer. Udgives i samarbejde med VinduesIndustrien
Tagdækkernes faldsikringssystem
Læs november 2022 udgaven her
Din vejledning til tagrender - 15 % større vandkapacitet. Op til 25 års garanti.
Udlejning af container - landsdækkende
Individuel design og høj kvalitet til indvendige døre – dansk producerede
Markedsledende i afvandingsteknik
Vejledning i valg af tag
Hvordan kommer man i gang med den bæredygtige omstilling som virksomhed i byggebranchen? Det og mange andre spørgsmål gav bæredygtighedschef i Lemvigh-Müller, Pernille Kiær svar på i seneste udgave af BygTek Live. Se eller gense det her
120 medarbejdere mister jobbet ved konkursen, der kommer efter længere tids skriverier i pressen om udeblevne udbetalinger, og flere underleverandører står nu til at få en lang næse
BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger
Men som helhed er dansk økonomi bomstærk, og statskassen er fyldt op over alle kanter