UgensErhverv.dk
Schweizisk præcision

Schweizisk præcision

Leica Geosystems har skabt en række digitale måleinstrumenter, der alle er præcise og enkle og brugervenlige at benytte

16-12-2005

Navnet på Leicas to laserer siger næsten alt. Rugby 300/400 er nemlig indbegrebet af præcision, også hvor forholdene ellers ikke er optimale for avanceret elektronik, for eksempel på byggepladsen. De robuste laserer er alsidige og funktionelle, stort set alle steder, hvor der er brug for præcis måling. Laserne er brugervenlige og enkel at betjene, de har kun har fem taster og et stort display. En funktion som elektronisk sluk for laserstrålen i de områder, den ikke bruger, sikrer, at man undgår uønskede refleksioner.

Og da laserne holder til lidt af hvert, er de 100% vand- og støvtæt, samtidig med at man kan indstille deres vindfølsomhed. Der er mulighed for en personlig identifikation i opstartsdisplayet, og lasernes nøjagtighed er på 1,5 millimeter ved 30 meter. De har begge en arbejdsradius på 375 meter, mens den totale driftstid er på op til 130 timer.

Depthmaster MC200 – effektiv maskinsensor
Denne maskinsensor kontrollerer præcist og nøjagtigt byggeriets maskiner, så der ikke opstår fejl. Depthmaster MC200 er meget robust og fuldstændig vand- og støvtæt. Den modtager et lasersignal, der gør, at den vedbliver med at være præcis – selv over længere afstande.

Maskinsensoren giver hele tiden bommens nøjagtige position, da den har en patenteret lodret indikator. Funktionen ”shake to wake”giver mulighed for at tænde for sensoren igen alene ved at ryste bommen. Sensoren fås med en nøjagtighed på 4 eller 12 millimeter, og den bliver enten leveret med beslag eller en kraftig magnet.

Leica Disto A3 – ny handy afstandsmåler
Leica har netop udviklet en ny generation af afstandsmålere, heriblandt
Disto A3. Den håndholdte laser måler nemt og hurtigt afstand, areal og
rumfang. Da den ikke er større end en mobiltelefon, kan den altid ligge i
en jakke- eller bukselomme, så den altid er lige ved hånden. Samtidig
har den et design, der er enkelt og funktionelt at bruge.
Afstandsmålerens rækkevidde dækker fra 0,05 til 100 meter med en nøjagtighed på +/- 3 millimeter. Den har tracking, selvudløser og hukommelse for 19 mål. I størrelse er den som sagt handy, da den kun måler 135x45x31 millimeter med en samlet vægt på 145 gram.

Leica Builder – Måleinstrumenter til byggepladsen
Nutidens måleinstrumenter er fuldt ud digitale og kræver ikke møjsommelig indstilling for at fungere. Leica har skabt en serie af elektroniske theodolitter, der er ideelle til bygge og anlægsbranchen. Builder, som serien hedder, holder til vejr og vind og er nem at betjene i modsætning til de traditionelle måleinstrumenter.
Man behøver derfor ikke længere at være ekspert for at benytte professionelt udstyr.

Leica Builder T100/200 er digitale theodolitter, de er hurtige at stille op på byggepladsen på grund af laserloddet og den grafiske vejledning i displayet. Begge modeller er utrolig brugervenlige, da de har et stort letlæseligt display på dansk. De er desuden begge elektronisk kompenseret i begge aksler.

To af seriens andre theodolitter hedder R100 og R200. Begge er udstyret
med en indbygget reflektorløs afstandsmåler, der kan måle helt op til
250 meter. De to laserinstrumenter arbejder med referencelinjer, der
gør det let at afsætte punkter, så måleprocessen bliver meget nem.
De er enkle at betjene, på grund af deres letlæselige grafiske display.
Builder R100/200 er derfor de ideelle instrumenter for formanden på
byggepladsen.

Leica Builder R100M/200M har de samme funktioner som de ovennævnte, men med forøget hukommelse og computerkraft, der giver mulighed for at modtage og sende data, der bliver opbevaret og behandlet på en pc. Det giver også mulighed for at opsamle data på byggepladsen.

Digicat 100/200 og Digitex – finder jordens kabler og rør
Med Digicat og Digitex finder man hurtigt og nemt kabler og rør i jorden,
så man præcist ved, hvor det er sikkert at grave. Søgeinstrumenterne
har alle en robust og vandtæt konstruktion, så de kan holde til forholdene i byggebranchen. De er alle nemme at betjene, da instrumenterne har brugervejledning påtrykt.

Digicat 100 bruger strøm, radio samt 8/33 kHz mode til at finde kabel eller rør med. Digicat 200 har desuden visning af dybdemål via 33 kHz
sammen med signalgeneratoren. Begge har et komplet tilbehørsprogram.

Sprinter
Leica Sprinter sætter ny standard indenfor traditionelt nivellering. Leica
Sprinter er 100% fejlfri da det elektroniske øje aflæser stregkoden på
stadiet og bestemmer derved højden og afstanden, slut med fejlaflæsninger, regne og skrivefejl.
Leica Sprinter har korrekt opstilling. Leica Sprinter fås med RS232 interface og kan gemme optil 500 værdier der kan overføres direkte til din PC.

Brochurer

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder