UgensErhverv.dk
Shhhh... Gyproc AkustikvægGyproc Akustikvæg

Shhhh... Gyproc Akustikvæg

Gipsvæggen hjælper med at skrue ned for støj og larm

15-12-2005

Der skal skrues ned for den store volumen-knap. Der sættes således mere og mere fokus på at begrænse støjforureningen, overalt hvor vi færdes og opholder os.
Undersøgelser viser, at for meget trafikstøj tæt på boligerne gør os syge, på arbejdspladsen falder produktitivet og trivsel, mens børn lærer dårligere og bliver trætte i skolen, hvis støjniveauet bliver for højt.
Derfor lægges der op til stramninger i lovgivningen for at nedbringe støjen, og vi ser flere produkter og løsninger indenfor støjdæmpning.

Tidligere var det loftet, som hovedsageligt blev brugt til at støjdæmpe et rum. I dag foregår der en udvikling i retning af at tage væggene i brug. BPB Gyproc har introduceret det første vægsystem i gips, der skal fjerne overdrevent støjsvineri indendøre.

Lyddæmpende gipsvæg
For at få et godt lydmiljø er der en tommelfingerregel: Der skal sidde lyddæmpende materialer på væggene i et omfang, der svarer til 20 procent af loftsarealet i rummet. Hidtil har der ikke været et integreret produkt til brug med de vidt udbredte gipsvægge i byggeriet, men som de første har Gyproc introduceret en løsning, der egner sig til både institutioner og kontormiljøer.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Hvordan kommer man i gang med den bæredygtige omstilling som virksomhed i byggebranchen? Det og mange andre spørgsmål gav bæredygtighedschef i Lemvigh-Müller, Pernille Kiær svar på i seneste udgave af BygTek Live. Se eller gense det her

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

120 medarbejdere mister jobbet ved konkursen, der kommer efter længere tids skriverier i pressen om udeblevne udbetalinger, og flere underleverandører står nu til at få en lang næse

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Men som helhed er dansk økonomi bomstærk, og statskassen er fyldt op over alle kanter