UgensErhverv.dk

Islændere ind i Icopal

Islandsk ejede FIH Erhvervsbank køber 25 procent af aktierne – IKO er ude af virksomheden.

15-12-2005

Islandsk ejede FIH Erhvervsbank køber 25 procent af aktierne – IKO er ude af virksomheden.

Af Lars Solberg


Icopal har fået et nyt medlem i firmaets ejerkreds. Det er finansieringsinstituttet FIH Erhvervsbank, som ejes af den islandske Kaupthing Bank via FI-Holding. Kaupthing Bank er ifølge FIH’s hjemmeside den 8. største bankgruppe i Norden.

FIH Erhvervsbank har netop købt 25 procent af aktierne i Icopal Holding. Aktierne tilhørte før det canadiske firma, IKO Industries Ltd., som med dets tagprodukter var en direkte konkurrent til Icopal på det internationale marked.

Udskiftningen i ejerkredsen kan ses på Icopal’s hjemmeside og bekræftes da også af firmaets koncerndirektør Jan Johan Kühl. Han understreger, at handelen er ganske udramatisk. Den vil dog betyde en positiv ændring for Icopal.

- Med den nye ejer er der sket en finansiel styrkelse, hvilket kan gavne os ved eventuelle yderligere opkøb i fremtiden. Et finansieringsselskab er mere interesseret i at investere, siger Jan Johan Kühl til Ugens Erhverv.

Koncerndirektøren mener ikke, at selve det faktum, at deres konkurrent IKO er ude af Icopal´s ejerkreds, har den store betydning. Det canadiske firma var en mindre aktionær og havde derfor ikke indsigt i Icopal’s strategier.

Med den nye handel er 75 procent af aktierne i Icopal ejet af tre finansielle investorer. Det er FIH, Axcell II A/S og Kirkbi A/S, der hver sidder på 25 procent.
Den sidste fjerdel af aktierne ejes af det amerikanske produktionsfirma Carlisle Companies Inc.

Brochurer

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder