UgensErhverv.dk
Stillads brød sammen

Stillads brød sammen

Vi havde flere gange bedt vores arbejdsgiver om at erstatte det nedslidte stillads, siger håndværkerne.

05-12-2005

Èn brækkede benet, og to andre fik alvorlige knubs, da et nedslidt stillads fredag morgen brød sammen under arbejdet med at genopføre en gammel kirke i Andelslandsbyen Nyvang.
Håndværkerne faldt cirka fire meter ned sammen med godt 300 mursten og tre baljer mørtel. Mændene siger, at de gentagne gange havde bedt deres arbejdsgiver om et nyt stillads, men intet var sket.
Arbejdsgiveren er murermester Søren Christensen, Kundby. Han er samtidig Svinninge Kommunes borgmester, og han afviser fuldstændig kritikken fra sine medarbejdere.
Søren Christensen siger, at han ikke har hørt noget om, at håndværkerne skulle have bedt om et nyt stillads.

Andelslandsbyen Nyvang er et historisk oplevelsescenter beliggende i naturskønne omgivelser 5 km fra Holbæk. Det levende museum dækker perioden fra 1870 til 1950. Det var årene, hvor andelsbevægelsen var på sit højeste.
Håndværkerne var i gang med at genopføre Sct. Stefanskirken, der blev bygget nær Igelsø i 1884 af Den Evangelisk-Lutherske Frimenighed. Menighedens medlemmer byggede selv kirken i gule sten med skifertag og kobberklædt spir. Det kostede dengang 5.000 kr.
Da medlemstallet i frimenigheden i 1996 var svundet ind til nogle få ældre mennesker, valgte de at sælge kirken til Andelslandsbyen Nyvang, der sten for sten har flyttet kirken til de nye omgivelser.
Inventaret fulgte også med, og det er meningen, at kirken skal indvies, så den lejlighedsvis kan benyttes som kirke fremover.

-Hag

Brochurer

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder