UgensErhverv.dk
Stillads brød sammen

Stillads brød sammen

Vi havde flere gange bedt vores arbejdsgiver om at erstatte det nedslidte stillads, siger håndværkerne.

05-12-2005

Èn brækkede benet, og to andre fik alvorlige knubs, da et nedslidt stillads fredag morgen brød sammen under arbejdet med at genopføre en gammel kirke i Andelslandsbyen Nyvang.
Håndværkerne faldt cirka fire meter ned sammen med godt 300 mursten og tre baljer mørtel. Mændene siger, at de gentagne gange havde bedt deres arbejdsgiver om et nyt stillads, men intet var sket.
Arbejdsgiveren er murermester Søren Christensen, Kundby. Han er samtidig Svinninge Kommunes borgmester, og han afviser fuldstændig kritikken fra sine medarbejdere.
Søren Christensen siger, at han ikke har hørt noget om, at håndværkerne skulle have bedt om et nyt stillads.

Andelslandsbyen Nyvang er et historisk oplevelsescenter beliggende i naturskønne omgivelser 5 km fra Holbæk. Det levende museum dækker perioden fra 1870 til 1950. Det var årene, hvor andelsbevægelsen var på sit højeste.
Håndværkerne var i gang med at genopføre Sct. Stefanskirken, der blev bygget nær Igelsø i 1884 af Den Evangelisk-Lutherske Frimenighed. Menighedens medlemmer byggede selv kirken i gule sten med skifertag og kobberklædt spir. Det kostede dengang 5.000 kr.
Da medlemstallet i frimenigheden i 1996 var svundet ind til nogle få ældre mennesker, valgte de at sælge kirken til Andelslandsbyen Nyvang, der sten for sten har flyttet kirken til de nye omgivelser.
Inventaret fulgte også med, og det er meningen, at kirken skal indvies, så den lejlighedsvis kan benyttes som kirke fremover.

-Hag

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 15/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 15/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Storstrømsentreprenør dømt for lønsvindel i stor skala

Storstrømsentreprenør dømt for lønsvindel i stor skala

Skandale efter skandale på byggeriet af den nye Storstrømsbro har ikke fået politikerne til at skride ind med de nødvendige sanktioner

Rotter klarer sig fint i defekte kloakstikledninger

Rotter klarer sig fint i defekte kloakstikledninger

Der er cirka fire millioner stikledninger. ERFA-gruppe foreslår obligatorisk tv-inspektion af kloakken ved hussalg

Små virksomheder kan få støtte til diagnose-elever

Små virksomheder kan få støtte til diagnose-elever

Den manglende autoritet og disciplin i folkeskolen forplanter sig nu til virksomhederne, der overtager de unges videre uddannelse