UgensErhverv.dk
Den personlige trappe

Den personlige trappe

Via nettet er det muligt at tegne en trappe, der opfylder særlige ønsker og er nem at stille op.

29-11-2005

Via nettet er det muligt at tegne en trappe, der opfylder særlige ønsker og er nem at stille op.

Af Lars Solberg

Internettet har åbnet op for en række kommercielle muligheder – blandt andet bestilling af varer over nettet. Men også muligheden for interaktivitet er en mindre revolution i forhold til forbrugerne. Her kan den enkelte kunde selv designe sin vare. Og respekt for kundens medindflydelse er vigtig i en tid med tv-boligprogrammer, hvor den personlige smag er et hit.

Byggematerialebranchen har set muligheden i det. Via en hjemmeside kan man gå ind og designe sin egen trappe og bestille den med det samme.

Det er gulv- og trappeforhandleren Timberman, der står bag projektet. På firmaets hjemmeside kan man tegne sin egen trappe, bestille den og få en ordrebekræftelse. Derefter leveres trappedelene gennem en af Timbermans forhandlere såsom trælaster og byggemarkeder.
Netprojektet er et produkt af tiden, fortæller salgsdirektør hos Timberman, Ole Svanborg.

- I disse år sker der utroligt meget på det indretningsmæssige område. Folk ønsker at sætte deres personlige præg på alt i deres hjem. Men de ønsker samtidig kvalitet. Vi kan hjælpe dem med at kombinere de to ting. Kunden får indflydelse på det færdige produkt, og vi sørger for, at kvaliteten er i orden, siger Ole Svanborg.

Professionel og GDS
Selve ´Tegn en trappe´-hjemmesiden henvender sig til flere kundegrupper – både til de professionelle tømrere/bygmestre og til GDS-folk. Ifølge Ole Svanborg er trappen ikke sværere at sætte op end et IKEA-møbel.
Programmet er udviklet til både hjemmebrug og som kundevenligt redskab i butikken.

Forbrugerne kan sidde hjemme og designe en trappe, eller de kan gå ned i byggemarkedet eller trælasten og sammen med ekspedienten designe trappen.

- Ud over, at det er en tjeneste, der er til rådighed for alle, er det et godt redskab for trælastens ansatte. Hvis en kunde kommer og vil have en trappe, og vedkommende begynder at beskrive sine ønsker, kan de sammen sætte sig hen og skabe en trappe i vores program. Det er god service, siger Ole Svanborg.

Og han mener, at der er god forretning i at visualisere varerne. Ifølge salgsdirektøren er produkter meget mere salgbare, når kunderne kan se den færdige model foran sig på skærmen.

Tre modeller
Trappeprogrammet er indtil videre muligt at bruge på tre af firmaets produkter; Mester-Modultrappen, Berlin og spindeltrappen Milano.
Efter at have valgt en af de tre modeller på hjemmesiden klikker brugeren sig ind i programmet og former trappen, som vedkommende ønsker. Det kan enten gøres ved at føre musen eller ved at taste mål ind.

Programmet har indbygget, hvilke mål der er fysisk mulige. Det vil sige, at det kun er muligt at tegne en trappe, der er praktisk anvendelig.
Basis for trappens form er etagehøjden, og hvor stort hullet skal være mellem de to etager, som skal forbindes af trappen. Målene på hullet vil hele tiden ændre sig på hjemmesiden, afhængigt af trappens form.

Endvidere kan der vælges mellem fem træsorter, ligesom brugeren kan vælge at lakere eller male trappen i en bestemt farve.

Følge prisen
Under hele forløbet kan brugeren i venstre side af hjemmesiden følge prisen, der varierer alt efter tilvalg og fravalg.

- Det er en stor fordel for brugerne, at de kan følge prisen. Det betyder, at de kan vælge fra eller til, alt efter hvilken pris de ønsker at ende på, fortæller Ole Svanborg.

Timbermans leveringsperiode på de designede trapper ligger på mellem otte dage og tre uger.
Firmaet arbejder i øjeblikket også med at visualisere selve trappemonteringen på hjemmesiden.

- Vi er snart klar til at lægge en vejledning ud på nettet. Folk har ikke meget overskud til de skrevne brugsanvisninger, så vi har lagt nogle animerede billeder ud på nettet, som man aktiverer ved at klikke på dem. Det skulle gøre monteringen nemmere, siger Ole Svanborg.

Timberman har endvidere også en interaktiv gelænder-web med sine Prova-modeller, hvor man selv kan udvikle sit personlige gelænder.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Plastvinduer diskrimineres af kommunerne

Plastvinduer diskrimineres af kommunerne

Danske vinduesproducenter kritiserer kommunerne for at diskriminere mod plastvinduer – stik mod planloven og EU´s byggevareforordning

Konkurser i byggeriet (Uge 13/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 13/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Ny arbejdsmiljøaftale i lyntempo

Ny arbejdsmiljøaftale i lyntempo

Aftalen med bred opbakning i Folketinget indeholder blandt andet yderligere indsats mod social dumping og en autorisationsordning for asbestarbejde

Betonbranchen i opråb: Brug mindre beton

Betonbranchen i opråb: Brug mindre beton

Betonbranchen arbejder på at omstille til produktionen med lavere CO2-aftryk. Men der kan også spares store mængder CO2 ved at reducere betonforbruget i designfasen. Nyt dialoggrundlag for designoptimering af betonkonstruktioner hjælper på vej