UgensErhverv.dk

Beton-direktør i fængsel

Økonomidirektør for Spæncom har indrømmet svindel for 1,3 mio. kr., og sidder nu i varetægt

24-11-2005

Økonomidirektør i Spæncom ved Hedehusene i Roskilde, Per Frost, er varetægtsfængslet til den 14. december efter at have erkendt svindel for 1,3 mio. kr. Allerede da mistanken om økonomisk svindel opstod blev Per Frost bortvist fra firmaet med øjeblikkelig varsel, og sagen givet videre til politiet.

Per Frost har erkendt, at han via falske checks har fået udbetalt 1,3 mio. kr. Da der skulle to underskrifter på checkene, for at de kunne udbetales, har han også forfalsket underskrifter.

Da mistanken opstod valgte Spæncom at kontakte selskabets revisorer for at få et overblik over, hvor stort et beløb, firmaet er bedraget for. Politiet efterforsker nu, om økonomidirektøren har svindlet for mere end han har tilstået.

Forventer overskud - trods alt
Sagen er meget ubelejlig for Spæncom, som producerer og handler med spændbeton-elementer til bygge- og anlægs-virksomheder. Selskabet havde i 2004/2005 et underskud på 11,5 mio. kr. ud af en årsomsætning på godt 629 mio. kr mod et underskud på 32,9 mio. kr. sidste år.

Ledelsen forventer dog, at vigtige produkter som ”huldæk og vægge fortsætter med samme kapacitet som hidtil på de sjællandske og jyske fabrikker”, som der står i regnskabet. Desuden betyder en omorgansiering, at produktionen af strengbeton og jernbeton i fremtiden flyttes til selskabets jyske fabrikker.

Koncernen, som FL Smidth tidligere på året solgte sin store andel i, forventer således, at den i 2005/2006 vil få et overskud på 10-20 mio. kr. I givet fald det første siden årtusindskiftet.
krus-

Brochurer

Stort byggearbejde på Christiansborg

Stort byggearbejde på Christiansborg

Men først skal arkæologer udføre en forundersøgelse af undergrunden i Rigsdagsgården

Advarsel mod flaskehals til asbestautorisation

Advarsel mod flaskehals til asbestautorisation

Ifølge Dansk Arbejdsgiverforening (DA) bør myndighederne forberede sig på stor efterspørgsel på autorisation til fjernelse af asbest

Konkurser i byggeriet (Uge 10/2024 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 10/2024 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

3F vil stramme reglerne for at have lærlinge

3F vil stramme reglerne for at have lærlinge

3F vil gøre det skal nemmere at fratage virksomheder retten til at have lærlinge