UgensErhverv.dk

Træ-forum slår rødder

Business Forum er et utraditionelt samarbejde etableret på initiativ af FSC Danmark

14-10-2005

Et træ-forum, der i foråret så dagens lys på initiativ af FSC Danmark, er ved for alvor at slå rødder blandt danske virksomheder

Der er tale om et utraditionelt samarbejde mellem virksomheder, sociale forbund og miljøorganisationer, hvor medlemstallet i Business Forum, som det kaldes, i løbet af de første fire måneder er blevet fordoblet.

- Med Business Forum understreger vi, at FSC er et markedsdrevet initiativ. Forummet giver os mulighed for at sætte øget fokus på FSC-mærkede produkter i tæt samarbejde med medlemmerne. Vores arbejde spænder fra markedsføringskampagner, der stilles til rådighed for medlemmerne, til brede folkeoplysende kampagner, siger Søren Dürr, direktør for FSC Danmark. Men markedsføringskampagner er blot en del af, hvad medlemmerne opnår. Også adgang til et omfattende, globalt handelsnetværk, pressearbejde og ERFA-gruppe er på programmet i det nye Business Forum.
- Vi kan glæde os over, at der er blevet taget godt imod dette initiativ Siden vi lancerede FSC Business Forum i maj, har vi fordoblet antallet af medlemmer. Målet er en yderligere fordobling inden for forummets første leveår siger Søren Dürr. Blandt de nye medlemmer findes flere store danske detail- og produktionsvirksomheder som COOP, Jysk, Trip Trap, Scancom og Spekva. Også en række mindre virksomheder, der har fundet en niche inden for produktion af FSC-mærkede produkter, har funder vej til forummet.
Hos Jysk hilser man det nye initiativ velkommen:
- Vi lægger hos Jysk stor vægt på, at vores tropiske træ skal være FSC-certificeret og stammer fra bæredygtig skovdrift. Derfor prioriterer vi ekstra markedsføring af vores FSC-produkter højt, ed, kommunikationschef i Jysk
Også hos bænkeproducenten, Jessing Bænke, er man begejstret for forummet, som giver god mulighed for at sparre med større og mere etablerede virksomheder: Som en lille virksomhed i vækst vil vi kunne gøre stor brug af de større virksomheders erfaringer på FSC-markedet, så vi kan optimere forholdene inden for vores niche, siger direktør og grundlægger Konrad Ahrentoft.
Med Business Forum har FSC givet virksomheder, sociale organisationer og miljøbevægelsen et sted at gå sammen og mødes om et emne, der vedrører dem alle: Ulovlig tømmerhugst og ikke-bæredygtig skovdrift i verdens skove. Og grundene til at gå med i fællesskabet er mange. De problemer, som tømmerhugst og overudnyttelse af skovene fører med sig, strækker sig fra tab af dyre- og plantearter til en prisforringelse mellem 7- 16 procent på verdensmarkedet for tømmer. FSC tilbyder en løsning, der sikrer, at der ikke sker ulovligheder, og at skovningen foregår afbalanceret, så der tages de nødvendige hensyn til plante- og dyreliv, lokalbefolkning, skovarbejderen og oprindelige folkeslag. I den anden ende af kæden garanterer FSCs mærke for forbrugerne, at produktet stammer fra FSC-certificerede skove.
Årsagen til den stigende interesse skyldes ikke alene en øget indsats fra FSC Danmarks side. På verdensplan har FSC oplevet stor fremgang de seneste år. Det samlede skovareal, der er FSC-certificeret, er siden 2002 fordoblet og er nu på mere end 12 gange Danmarks areal – godt 57 millioner hektar i alt. Over 4000 virksomheder har opnået godkendelse til at bruge FSC’s logo på deres produkter. Heraf ligger de 61 i Danmark,. oplyser Søren Dürr.
-jhan

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Hvordan kommer man i gang med den bæredygtige omstilling som virksomhed i byggebranchen? Det og mange andre spørgsmål gav bæredygtighedschef i Lemvigh-Müller, Pernille Kiær svar på i seneste udgave af BygTek Live. Se eller gense det her

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

120 medarbejdere mister jobbet ved konkursen, der kommer efter længere tids skriverier i pressen om udeblevne udbetalinger, og flere underleverandører står nu til at få en lang næse

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Men som helhed er dansk økonomi bomstærk, og statskassen er fyldt op over alle kanter