UgensErhverv.dk

Cowi går mod øst

Åbner to nye datterselskaber i Serbien og Tyrkiet.

13-10-2005

Cowi gearer op i central- og østeuropa. Rådgivervirksomheden har gennem flere år haft opgaver i både Serbien og Tyrkiet, og har nu besluttet at udvide aktiviteterne med etablering af datterselskaber i de to lande.
I oktober er der åbnet kontor i Serbiens hovedstad Beograd og sidst på året åbnes et kontor i Tyrkiet.

Det er udsigten til at få de to lande ind i EU og dermed et kommende vækstmarked for rådgiverbranchen, der har fået Cowi til at rykke.
Selv om EU har store problemer med at finde fælles fodslag overfor Tyrkiets ønsker om optagelse, så er der allerede givet tilsagn til Tyrkiet om optagelse, og der er afsat en pulje på 1 mia. euro til at bringe landets infrastruktur og miljø op på EU-standard.

Kun én leverandør
Cowi tror på succes på begge markeder, dels fordi man har opbygget et stort netværk fra flere års opgaveløsning, dels fordi man tilbyder en fuld rådgiverpakke.

- Vi adskiller os ved bredden i vores rådgivning, fordi vi kan rådgive inden for hele feltet fra politik over lovgivning til infrastruktur, organisation og finansiering.
Hvor de fleste andre rådgivningsvirksomheder i både Tyrkiet og Serbien skal hente hjælp ude fra, kan vi selv levere alt under Cowi-hatten. Det er one-stop-shopping for vores kunder, siger projektchef Claus Hvashøj Jørgensen.

I Serbien skal det nye datterselskab især arbejde med opgaver inden for transportsektoren, mens det tyrkiske selskab skal løse opgaver inden for miljø, vand og økonomi.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Hvordan kommer man i gang med den bæredygtige omstilling som virksomhed i byggebranchen? Det og mange andre spørgsmål gav bæredygtighedschef i Lemvigh-Müller, Pernille Kiær svar på i seneste udgave af BygTek Live. Se eller gense det her

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

120 medarbejdere mister jobbet ved konkursen, der kommer efter længere tids skriverier i pressen om udeblevne udbetalinger, og flere underleverandører står nu til at få en lang næse

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Men som helhed er dansk økonomi bomstærk, og statskassen er fyldt op over alle kanter