UgensErhverv.dk

Ja tak til tyske murere

Ledige håndværkere i Tyskland arbejder gerne i Danmark

04-10-2005

Murerfirmaet E. Thomsens Eftf. A/S i Silkeborg har i en længere periode og ad mange kanaler forgæves søgt efter danske murere, som har begrænset firmaets vækst, og har nu taget konsekvensen og ansat otte tyskere murere.

Mens import af håndværkere fra bl. a. Polen har skabt en del konflikter, sker tyskernes ankomst til det danske arbejdsmarked helt fredeligt. Forklaringen er primært, at tyskerne arbejder til samme løn og på samme vilkår som deres danske kolleger.

Genvejen for E. Thomsen Eftf. til at få kontakt med de tyske murere var AF’s internationale afdeling, der sørgede for, at de ledige job kom på den tyske AF’s jobportal. På blot tre dage fik firmaet 35 henvendelser, som vidner om, at mange tyske håndværkere er villige til at rejse til Danmark. Og deres kvalifikationer er orden.

De mange detaljer
Samarbejdet med de tyske murere går gnidningsfrit, men ud over at overholde overenskomster skal alle formalia være i orden i form af skattekort, sygesikringsbevis m.v. Det hjælper også, hvis arbejdsgiveren kan henvise sine nye folk til et logi, og så er der ikke mindst sproget.

Ifølge murermester Niels Præstkær Jørgensen, som overtog E. Thomsens Eftf. for ni år siden og beskæftiger omkring en snes medarbejdere, kan et af de største problemer ved modellen være, at man ikke kan kommunikere indbyrdes.

Erfaringer AF i Århus bekræfter, som også kan oplyse, at Silkeborg-firmaet er det eneste firma, der i år har ansat tyske murere via AF-systemet, skønt mange flere kunne gøre det samme.

Via www.eures.dk kan danske og udenlandske lønmodtagere og arbejdsgivere læse nærmere om jobmarkedet i Danmark.
krus-

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Gipsplade af askeaffald skal forhindre brand i flygtningelejre

Gipsplade af askeaffald skal forhindre brand i flygtningelejre

En ny gipsplade, der er baseret på store dele askeaffald fra blandt andet forbrændinger og brugte askebriketter, kan ifølge en ny startup afhjælpe problemer i to af verdens største kriser: Flygtninge- og klimakrisen

Konkurser i byggeriet (Uge 48/2022 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 48/2022 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Klassisk håndværk til restaurering af unik kulturarv

Klassisk håndværk til restaurering af unik kulturarv

En række af Danmarks største fonde bidrager til en gennemgribende restaurering af Danmarks smukkeste organisationsbygning – Børsen i København

Kemp & Lauritzen og MT Højgaard får over en milliard for ny Novo-fabrik

Kemp & Lauritzen og MT Højgaard får over en milliard for ny Novo-fabrik

600 millioner kroner. Så meget får Kemp & Lauritzen og Novo Nordisk hver for at opføre en produktionsbygning samt om- og tilbygning af eksisterende bygninger i Bagsværd