UgensErhverv.dk

Nyt selskab højner kvaliteten i byggeriet

Dansk Byggeri har etableret et nyt selskab, der skal understøtte kvalitetsudviklingen i byggeriet.

29-09-2005

Dansk Byggeri har etableret et nyt selskab, Byggeriets Kvalitetskontrol, der skal understøtte kvalitetsudviklingen i byggeerhvervet.

- Ideen med Byggeriets Kvalitetskontrol ApS er at stille viden og erfaringer inden for kvalitetsstyringsområdet til rådighed for Dansk Byggeris medlemsvirksomheder. Byggeriets Kvalitetskontrol ApS vil bl.a. udnytte den viden og erfaring, der er skabt i et andet af Dansk Byggeris kommercielle selskaber, Kloakmestrenes Kvalitetskontrol A/S, siger Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri.

Siden 2002 har Kloakmestrenes Kvalitetskontrol været kontrolinstans for Sikkerhedsstyrelsen ved både udvikling, godkendelse og inspektion af kvalitetsstyring for autoriserede kloak- og VVS-virksomheder.

Byggeriets Kvalitetskontrol skal være med til at fremme udviklingen for kvalitetsstyring ved f.eks. rådgivning, uddannelse af medarbejdere eller som uvildig kontrol.
Firmaet har allerede lavet en aftale med Gulvbranchens Vådrumskontrol (GVK) om at stå for kontrollen af udførte vådrumsarbejder vest for Storebælt.

- Med Byggeriets Kvalitetskontrol ApS ønsker vi at udnytte den viden, der er samlet gennem de seneste år omkring praktisk kvalitetsstyring. Vi kan i Dansk Byggeri konstatere en stigende interesse for at arbejde med kvalitetsstyring ud fra en praktisk vinkel. Den interesse blandt medlemsvirksomheder og deres kunder vil vi understøtte med det nye selskab, forklarer Michael H. Nielsen.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Gipsplade af askeaffald skal forhindre brand i flygtningelejre

Gipsplade af askeaffald skal forhindre brand i flygtningelejre

En ny gipsplade, der er baseret på store dele askeaffald fra blandt andet forbrændinger og brugte askebriketter, kan ifølge en ny startup afhjælpe problemer i to af verdens største kriser: Flygtninge- og klimakrisen

Konkurser i byggeriet (Uge 48/2022 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 48/2022 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Klassisk håndværk til restaurering af unik kulturarv

Klassisk håndværk til restaurering af unik kulturarv

En række af Danmarks største fonde bidrager til en gennemgribende restaurering af Danmarks smukkeste organisationsbygning – Børsen i København

Kemp & Lauritzen og MT Højgaard får over en milliard for ny Novo-fabrik

Kemp & Lauritzen og MT Højgaard får over en milliard for ny Novo-fabrik

600 millioner kroner. Så meget får Kemp & Lauritzen og Novo Nordisk hver for at opføre en produktionsbygning samt om- og tilbygning af eksisterende bygninger i Bagsværd