UgensErhverv.dk

Starten gået for Det Digitale Byggeri

Pilotprojekt på vej i Gentofte Kommune

21-09-2005

Fra 2007 bliver Det Digitale Byggeri obligatorisk for alle virksomheder, der vil deltage i statsligt byggeri. Målet er at øge byggeriets effektivitet med digitale værktøjer i byggeprocessen, som også stiller krav til uddannelse, organisering og samarbejde i byggeriets virksomheder.

For at sætte gang i processen har Økonomi- og Erhvervsministeriet indgået en aftale med Gentofte Kommune om der at gennemføre et pilotprojekt for at teste, hvordan modernisering af kommunens ejendomme kan gennemføres med digitale projektværktøjer. I alt drejer det sig om ca. 450.000 etagemeter.

- Det er vigtigt, at kravene fra Det Digitale Byggeri afprøves i praksis, inden de skal udbredes til hele byggeriet, siger økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen. Det får vi nu en mulighed for i Gentofte Kommune. Jeg håber, at flere kommuner følger trop, så vi får samlet de nødvendige erfaringer, inden kravene til statslige bygherrer bliver obligatoriske i 2007.

Borgmester Hans Toft tilføjer:

- Gentofte Kommune har lagt en samlet plan for modernisering af hele den kommunale bygningsmasse, som i alt vil beløbe sig til ca. 450 mio. kr. Vi er i den unikke situation, at vi kan planlægge en kontinuerlig moderniserings-indsats seks år frem. Det giver os en enestående mulighed for at afprøve de nye digitale løsninger.

Bredt samarbejde
Det Digitale Byggeri er et af initiativerne i regeringens såkaldte konkurrence-evnepakke, ”Vækst med vilje”, der blev lanceret i 2002.

Den samlede økonomiske ramme for projektet er 40 mio. kr. Heraf kommer de 20 mio. fra staten, 10 mio. fra Fonden Realdania, og de sidste 10 fra private konsortier af byggevirksomheder. Udviklingsomkostningerne til afprøvningerne i Gentofte Kommune betales af Grundejernes Investeringsfond.

Kravene til Det Digitale Byggeri omfatter bl. a. 3D-projektering, fælles projektweb samt digitalt udbud og digital aflevering af driftsdata ved statslige byggearbejder.

I Det Digitale Byggeri samarbejder førende aktører i hele byggeriets værdikæde om at udvikle fælles brancheløsninger og standarder.

Se mere på: www.detdigitalebyggeri.dk
krus-

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Erhvervsskoler er ikke kun håndværkerskoler

Erhvervsskoler er ikke kun håndværkerskoler

Danske Byggecentre opfordrer til at adskille erhvervsuddannelserne. Selv de dygtigste håndværkere er afhængige af de merkantile uddannelser

Har du fået stjålet dit værktøj?

Har du fået stjålet dit værktøj?

En masse værktøj, som to litauiske mænd har stjålet i sidste uge, bliver nu fremlyst af politiet i Esbjerg- og Vardeområdet. Har man fået stjålet sit værktøj, kan man henvende sig til Varde Politi

Vandstand på op til 5 meter kan blive en realitet i København

Vandstand på op til 5 meter kan blive en realitet i København

Nye beregninger fra Kystdirektoratet og DMI viser, hvor høj vandstanden kan blive langs kysterne i Københavnsområdet under den værst tænkelige stormflod i dag og i fremtidens klima

Kan styrte sammen som et korthus: Derfor blev boliger i Snekkersten evakueret

Kan styrte sammen som et korthus: Derfor blev boliger i Snekkersten evakueret

Beboerne i Boligbyggeriet ’Stævnen’ i nordsjællandske Snekkersten, der drives af boligselskabet Boliggården, blev i starten af februar evakueret. Sweco forklarer her hvorfor