UgensErhverv.dk

Jagt på ledige bygningsarbejdere

Udbredt mangel på arbejdskraft i byggeriet

21-09-2005

- Vi oplever desværre en stigende tendens til mangel på arbejdskraft inden for byggeriet, siger direktør for Arbejdsmarkedsstyrelsen, Marie Hansen.

På den baggrund har Styrelsen valgt at iværksætte kampagnen: ”Der er job til flere i byggeriet”. Som led i kampagnen vil alle ledige inden for byggeriet blive kaldt til samtale i AF for at gennemgå deres kvalifikationer. Det sker for at sikre, at de, som har tilstrækkelige kvalifikationer, også søger job aktivt og får tilbudt nogle af de stillinger, som arbejdsgiverne ikke kan få besat. Og skulle det vise sig, at der er ledige, som mangler konkrete kvalifikationer, vil der blive iværksat en målrettet opkvalificering.

- Der er simpelthen behov for en ekstra indsats for at få bugt med manglen på arbejdskraft, tilføjer Marie Hansen. Derfor vil jeg også opfordre virksomhederne til at benytte sig af AF’s tilbud – tag kontakt til jeres lokale AF-kontor og lad os hjælpe med at finde den arbejdskraft, I har behov for. Tilsvarende vil jeg opfordre til, at vi sammen med a-kasserne støvsuger listerne med ledige inden for byggeriet, så vi i fællesskab kan få løst problemerne.

Hvorfor vente?
Kampagnen indledes efter efterårsferien, og den bifaldes af formanden for Byggegruppen i 3F, John Larsen. Men han spørger også: Hvorfor vente?

- Der er behov for alle hænder, og går der ledige, som eksempelvis har behov for en hurtig opkvalificering, så er det da bare med at komme i gang.

Han er i øvrigt overbevist om, at der blandt de ledige inden for andre faggrupper findes mange med en håndværksmæssig baggrund, som måske kunne være interesseret i at vende tilbage til byggebranchen – eventuelt med ”genopfrisknings-kurser”.

Samtidig erindrer han om, at det kun er et par år siden, at jord- og betonarbejdere havde en ledighed på godt 10 procent midt i sommerhalvåret, og spår, at vi blot skal hen omkring jul, før snak om flaskehalse forstummer. I det lys genopfrisker han ønsket om øget vinterbyggeri, og at det offentlige som bygherre her kunne vise sig som det gode eksempel.

De seneste ledighedstal fra byggefagenes a-kasser viser en gennemsnitlig ledighed på 4,2 procent. Der er færrest ledige blandt malere, murere og blikkenslagere – flest blandt jord- og betonarbejdere. Den gennemsnitlige ledighed sidste år var 6,4 procent.
krus-

Brochurer

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder