UgensErhverv.dk

Trappen er et kunstværk

Fra bare at være brugsgenstand er trappen i dag en vigtig del af indretningen.

21-09-2005

Fra bare at være brugsgenstand er trappen i dag en vigtig del af indretningen.

Af Lars Solberg

Den håndlavede trætrappe har fået et comeback og kan ofte være et helt kunstværk.
Tidligere havde trætrappen i de fleste hjem bare en funktionel rolle. Den skulle være sikker og behagelig at gå på. Æstetikken var ikke så vigtig. Selvfølgelig var det ikke helt lige meget, hvordan den så ud. En fabrikslavet standardtrappe i fyr var dog som regel fin nok.

Men de fleste boliger har forandret sig - rummene er blevet større og mere åbne, og samtidig er mange familiers pengepung blevet tykkere. Så nu står den på personlige trapper, der klæder hjemmet som et kunstværk.

En af dem, der hver dag får henvendelser på trapper, er Gunnar Robert Madsen, som i snart 40 år har drevet tømrer-virksomheden G.R.M. Trapper i Ishøj. Firmaet er den største producent af special-designede trapper på Sjælland.

Efter et par år med almindeligt tømrer-snedker-arbejde fandt han en niche i fremstilling af trapper til både private og erhvervslivet. Men lige meget, hvad opgaven var og er, har det altid handlet om at bygge en trappe i førsteklasses håndværk. Ingen kompromisser her. Og det holder han stadig fast i – også selv om der er travlt.

Ønsker kvalitet
- Vi har meget at lave. Folk har flere penge i dag og de ønsker at købe kvalitet – det gennemførte håndværk med et personligt præg. Standardtrapper, der er blevet til med CNC-styrede maskiner, er, hvad de er. Men at afslutte en trappe med at smække en skrue i er ikke ordentligt snedkerarbejde. Og at lave en bue med det rigtige sving kan en maskine ikke, der skal en håndværker til, siger Gunnar Robert Madsen.

Trappen er blevet en vigtig del af husets indretning. Den beriger rummet på forskellige måde – alt efter hvilken type trappe, der er installeret. Og G.R.M. Trapper har mange forskellige opgaver.

- I disse digitale tider kommer folk hjem fra rejser med billeder af en hall-trappe i en engelsk herregård eller af et gelænder fra Sydfrankrig. Ud fra det bygger vi så ønsketrappen. Og i visse tilfælde er de rene kunstværker, siger Gunnar Robert Madsen.

Brochurer

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder