UgensErhverv.dk

Bygningsskader giver kø på efteruddannelse

Kurset ´Rigtig udførelse af undertag´ tiltrækker håndværkere.

11-03-2004

For første gang i 10 år er der gang i efteruddannelsen i tømrerafdelingen på Randers Tekniske Skole. Kurset hedder ’Rigtig udførelse af undertag’ og varer tre dage.

- Desværre har vi oplevet en del bygningsskader, hvor der er kommet vand ind gennem taget. Nogle kalder det byggesjusk, men efter min bedste overbevisning skyldes det uvidenhed, siger Egon Dal, leder af tømrerafdelingen på Randers Tekniske Skole.

- Korrekt montering ved kviste og ud til tagrender og brug af de rigtige materialer er af afgørende betydning for at få et tæt tag. Samtidig er det vigtigt at lære, hvordan man laver ventilation på loftet.

Kursisterne borer, saver og varmesvejser. De arbejder ihærdigt for at lære nye metoder, som de kan bruge hjemme i firmaerne.

Ud over problemet med bygningsskader oplever afdelingsleder Egon Dal også, at der er en anden begrundelse for, at tømrersvende og mestre nu tager på kursus.

- Når lærlingene kommer hjem fra et skoleophold har de lært nye metoder i for eksempel montering af undertag, som er anderledes end de metoder, der bruges i firmaet. Så finder svende og mestre ud af, at det kunne være en god ide, at de også lærer det sidste nye på et efteruddannelseskursus.
-ah

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 49/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 49/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Vildt - Vildt - Vildt!

Vildt - Vildt - Vildt!

Dansk Folkepartis skattepolitiske ordfører er rystet over enormt millionbeløb til Skatteministeriets anvendelse af Kammeradvokaten i forbindelse med udarbejdelsen af det nye ejendomsskattesystem

Renovering bliver en guldgrube for de mindre byggevirksomheder

Renovering bliver en guldgrube for de mindre byggevirksomheder

Genbrug af materialer og renoveringer og bliver i stigende grad et alternativ til nedrivning og nybyggeri

Hvem har ansvaret ved PCB-forurening i bygninger?

Hvem har ansvaret ved PCB-forurening i bygninger?

Selvom stoffet PCB har været forbudt i byggematerialer siden 1977, så er det stadigt lovpligtigt at screene for stoffet, ligesom der gælder strenge regler for håndtering og bortskaffelse