UgensErhverv.dk

Blomster på tøjet

Entreprenørvirksomhed køber miljørigtigt arbejdstøj til sine medarbejdere.

11-03-2004

Entreprenørvirksomheden vil have miljørigtigt arbejdstøj til sine medarbejdere. Leverandørerne skal nu leve op til EU’s blomstermærke for miljørigtigt tøj.

Af jounalist Michael Rughede

Miljø, etik, bæredygtighed og grønne regnskaber er ord, der oftere og oftere høres på virksomhedernes direktionsgange. Simpelthen fordi de er med til at flytte rundt på tallene i årsregnskabet og få aktiekurserne til at danse.

I arbejdet med at holde sig på forkant med kravene til en moderne virksomhed forlanger NCC nu, at deres medarbejdere bliver klædt på med miljørigtigt arbejdstøj. Nu skal leverandørerne af tøjet derfor opfylde kravene i EU’s miljømærke, Blomsten.

- Det er nødvendigt at træffe sine valg ud fra en levetidsbetragtning. Nu kan vi give medarbejderne arbejdstøj, som fra vugge til grav belaster miljøet mindst muligt. I forvejen håndterer vi selv skadelige stoffer, så de ikke belaster miljøet. Vi er langt fremme med genbrug og sørger for at minimere energiforbruget på blandt andet byggepladserne. Selvfølgelig må vi også have sikkerhed for, at arbejdstøjet belaster miljøet mindst muligt, siger Søren Ulslev, medlem af NCC’s koncernledelse og adm. direktør for NCC Construction Danmark.

Blomsten skal på alt tøj
Før alt tøj i NCC kan miljømærkes, er der dog noget vej endnu. Firmaet bruger årligt 11.000 stykker arbejdstøj. I øjeblikket er 30% af dette så miljørigtigt, at der umiddelbart kan sættes en blomst på det, og tallet lyder på knap 60%, når året er omme. Tilbage er tøj i småtingsafdelingen, T-shirts, sokker, sko, kasketter mv., som NCC nu undersøger, om det også er muligt at stille tilsvarende miljøkrav til.

En beklædningsdel, der dog ikke er mulig at miljøgodkende nu, er de selvlysende sikkerhedsveste til NCC’s ca. 1000 vejarbejdere. Ingen tekstilproducenter har endnu løst problemet med at lave fluorescerende stof på en miljøvenlig måde.

- I dag sker der en hastig teknologisk udvikling i tekstilbranchen. Jeg håber sandelig, at der forskes så meget i bæredygtige tekstiler, at vi i løbet af de nærmeste år kan få alt vort arbejdstøj miljømærket, siger Søren Ulslev og markerer dermed virksomhedens vilje til at komme hele vejen rundt om miljøproblematikken.

Iflg. Kansan Kwintet i Odense, der leverer arbejdstøjet, er NCC det første store danske entreprenørfirma, der forlanger miljømærket arbejdstøj.



NCC skifter ud til miljøvenligt arbejdstøj

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Fremragende økonomi skaber gigantisk økonomisk råderum

Fremragende økonomi skaber gigantisk økonomisk råderum

Regeringen undervurderer ifølge vismændene det økonomiske råderum med 25 milliarder kroner

Fagforeninger vil have bedre lønforhold - men lægger byggeplads til løndumping

Fagforeninger vil have bedre lønforhold - men lægger byggeplads til løndumping

Frem mod 2026 bliver Forbundshuset opført på Sluseholmen, hvor fire prominente fagforeninger flytter ind. Men i byggefasen er en underentreprenør blevet bortvist for at have litauiske medarbejdere gående til 56 kroner i timen

Organisationer tager blandet imod regeringens uddannelsesudspil

Organisationer tager blandet imod regeringens uddannelsesudspil

Regeringen har tirsdag præsenteret en række omfattende ændringer af uddannelsessystemet, og reaktionerne i byggebranchen dækker over alt fra jubel til bekymring

Forsikringsdomicil skyder op i hjertet af Odense

Forsikringsdomicil skyder op i hjertet af Odense

Byggeriet af et nyt domicil til GF Forsikring i Odense er nu for alvor gået i gang. AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, og totalentreprenøren Raundahl & Moesby har taget første spadestik til byggeriet