UgensErhverv.dk
Badekar bygget som en båd

Badekar bygget som en båd

Træbadekar bygget af skibsfiner sejler ind i det moderne badeværelse.

15-09-2005

Træbadekar bygget af skibsfiner sejler ind i det moderne badeværelse.

Et godt langt karbad er som en tur i en drømmemaskine. Når kroppen bliver vægtløs i det varme vand, sænker roen sig, og fantasien flyder frit. Og et træbadekar er givetvis rigtig godt til at sende tankerne på vandring.

Træ og vand er en kombination af helt naturlige grundelementer, men som alligevel virker næsten naturstridige i det moderne badeværelse.

- Mange synes, at et badekar af træ er spændende, romantisk og inspirerende, men også besværligt. De fleste forbinder nemlig et træbadekar med et, der ligner en oversavet bødkertønde, og de skal altid holdes fugtige for at være tætte. Men et moderne træbadekar kan gøres lige så robust og funktionelt som et emaljebadekar eller et spabad, fortæller direktør John Serritzlev fra Danish Wood Design.

Lang levetid
Hos DWC har man specialiseret sig i at arbejde med unikke designs i træ, og her er opskriften på det perfekte træbadekar enkel. En aflang buet halvcirkel, med to flade sider og fire ben – alt i træ.

- Grundlæggende er træbadekarret en omvendt båd, hvor vandet holdes inde i stedet for ude. Vi bruger det samme apteringsfiner, som bruges til luksusyachts. Det er et materiale, der er utrolig stærkt og som tåler saltvand, der er meget aggressivt mod træet. I badeværelset holder det i 25-30 år, når man blot tørrer det af efter brug, siger John Serritzlev.

Fineren består af mange lag træ, der dampbøjes og lakeres, og variationsmulighederne er store for valget af træsorter og for det endelige design, som badekarrets fremtidige ejer selv vælger i samråd med Danish Wood Design.

Selv om trækarret fra DWC virker meget ’basic’, er der mulighed for at indbygge alskens moderne badeudstyr i form af armaturer, spadyser, massagestråler etc. Anvendelige features i et kar der typisk kommer til at stå i den nye type ´samtalebadeværelser´, hvor baderummet er på størrelse med en mindre spisestue og fungerer som familiens eget lille vandland.

-mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Erhvervsskoler er ikke kun håndværkerskoler

Erhvervsskoler er ikke kun håndværkerskoler

Danske Byggecentre opfordrer til at adskille erhvervsuddannelserne. Selv de dygtigste håndværkere er afhængige af de merkantile uddannelser

Har du fået stjålet dit værktøj?

Har du fået stjålet dit værktøj?

En masse værktøj, som to litauiske mænd har stjålet i sidste uge, bliver nu fremlyst af politiet i Esbjerg- og Vardeområdet. Har man fået stjålet sit værktøj, kan man henvende sig til Varde Politi

Vandstand på op til 5 meter kan blive en realitet i København

Vandstand på op til 5 meter kan blive en realitet i København

Nye beregninger fra Kystdirektoratet og DMI viser, hvor høj vandstanden kan blive langs kysterne i Københavnsområdet under den værst tænkelige stormflod i dag og i fremtidens klima

Kan styrte sammen som et korthus: Derfor blev boliger i Snekkersten evakueret

Kan styrte sammen som et korthus: Derfor blev boliger i Snekkersten evakueret

Beboerne i Boligbyggeriet ’Stævnen’ i nordsjællandske Snekkersten, der drives af boligselskabet Boliggården, blev i starten af februar evakueret. Sweco forklarer her hvorfor