UgensErhverv.dk

Nyt rekordresultat

Danske Trælast opjusterer forventningerne til 2005/06

13-09-2005

Danske Trælast opjusterer forventningerne til 2005/06

Danske Trælast føjer endnu en rekord til rækken af flotte resultater, som koncernen har præsteret de seneste år.

Omsætningen blev således i første halvår på 8,6 mia. kr., en stigning på 638 mio. kr. svarende til 8 procent i forhold til samme periode sidste år.

Driftsresultatet (EBITA) er på 466 mio. kr. svarende til en stigning på 15 procent i forhold til året før.

Koncernen har især vækst i salg til det private gør-det-selv marked.

Koncernen har desuden et rekordhøjt cash flow på 1,2 mia. kr. før renter, skat og akkvisitioner.

Forventningerne til årets driftsresultat opjusteres nu fra 860-910 mio. kr. til 920-950 mio. kr. I samme periode sidste år var resultatet på 856 mio. kr.

Halvårsresultatet beviser, at vores ambition om at vokse med minimum 10 procent om året gennem styret vækst er meget realistisk, siger adm. direktør Steen Weirsøe, der især fremhæver den danske Stark divisions resultater i årets første halvdel.

Byggematerialeforretningerne organiseret i Stark har således realiseret en meget overbevisende stigning i driftsresultatet for halvåret.
Steen Weirsøe siger videre, at resultatet er opnået på baggrund af en generelt positiv udvikling i markederne for håndværkere og gør-det-selv’ere samtidig med, at koncernen har fasthold fokus på effektivitet.
Vi vinder markedsandele, og i den forbindelse er det værd at bemærke, at forbrugerne har taget endnu bedre mod det nye Stark-koncept, end vi havde turdet håbe på, oplyser Steen Weirsøe.
-jhan

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Erhvervsskoler er ikke kun håndværkerskoler

Erhvervsskoler er ikke kun håndværkerskoler

Danske Byggecentre opfordrer til at adskille erhvervsuddannelserne. Selv de dygtigste håndværkere er afhængige af de merkantile uddannelser

Har du fået stjålet dit værktøj?

Har du fået stjålet dit værktøj?

En masse værktøj, som to litauiske mænd har stjålet i sidste uge, bliver nu fremlyst af politiet i Esbjerg- og Vardeområdet. Har man fået stjålet sit værktøj, kan man henvende sig til Varde Politi

Vandstand på op til 5 meter kan blive en realitet i København

Vandstand på op til 5 meter kan blive en realitet i København

Nye beregninger fra Kystdirektoratet og DMI viser, hvor høj vandstanden kan blive langs kysterne i Københavnsområdet under den værst tænkelige stormflod i dag og i fremtidens klima

Kan styrte sammen som et korthus: Derfor blev boliger i Snekkersten evakueret

Kan styrte sammen som et korthus: Derfor blev boliger i Snekkersten evakueret

Beboerne i Boligbyggeriet ’Stævnen’ i nordsjællandske Snekkersten, der drives af boligselskabet Boliggården, blev i starten af februar evakueret. Sweco forklarer her hvorfor