UgensErhverv.dk
Hybridgulvet

Hybridgulvet

Mød trægulvet, der ligner et vaskeægte sten- eller skifergulv.

12-09-2005

Mød trægulvet, der ligner et vaskeægte sten- eller skifergulv.

Af journalist Michael Rughede

Et skifergulv i stuen eller køkkenet kan være cool, men også koldt og hårdt. Fliser i boligen eller på arbejdspladsen kan give flotte visuelle effekter, men oveni følger praktiske forhold omkring komfort, for at livet med skifergulvet fungerer optimalt – et svalt gulv er behageligt, når det er varmt, men er ellers bedst i kombination med gulvvarme på vores breddegrader.

Det har Tysklands største parketgulvsproducent, Haro, leveret et alternativ svar på. Haro har haft tænkehatten på og udviklet en helt ny gulvtype, Celenio, der kombinerer trægulvets egenskaber med flise-looket. Efter en udviklingsfase på det schweiziske marked blev flisen introduceret i Tyskland for et år siden, og nu gælder det de nordiske markeder.
- Vi tror på, at det er en gulvtype, der vil have bred interesse blandt forbrugere, tømrere og arkitekter. Det har samme overfladestruktur som skiferfliser, men har trægulvets fordele. Det er halvt så tungt som et skifergulv og let at arbejde i med træværktøj, fortæller Stig Hansen, nordisk salgschef for Haro.

Toiletteknik på gulvet
En Celenio flise består af sammenpressede fibre af fyrretræ, den er gennemfarvet og lakeret og forsynet med et kliksystem for hurtig samling. Flisen er 35x52,5 cm, otte millimeter tyk og kommer i seks forskellige farver.

- Fliserne bliver fremstillet med den samme teknik, som bruges til at lave toiletsæder. Haro har en division, der fremstiller formstøbte toiletsæder af højtrykspresset plast. Det var nærliggende at bruge samme teknik med træfibre i stedet. Resultatet er et meget hårdt og slidstærkt materiale, som er ideelt til gulve, siger Stig Hansen, som oplyser, at Celenio-fliserne har samme slidstyrke som et klasse 32 laminatgulv, den næststærkeste klasse, det er brandsikkert ifølge EN 13501-1, og gulvet er særdeles brudsikkert.

- Du kan tabe en bocciakugle fra to meters højde, uden at flisen knækker. Flisen er også modstandsdygtig overfor vand. Den kan ligge i vand i op til 14 dage, uden den ændrer form. Derfor er fliserne velegnede til både køkken og bad. I et badeværelse skal de fuldlimes, for at gulvet lever op til vådrumskravene, mens de i køkkenet blot lægges som et almindeligt gulv, fortæller Stig Hansen, der mener, at træflisens nemme lægning er vigtig for dens succes.

Når moden skifter
Levetiden for køkkener og badeværelser bliver hele tiden kortere. Ikke nødvendigvis fordi de slides hurtigere ned, men moden skifter, og nye farver og materialer rykker ind. Her har Celenio-gulvet en force.

- Du kan få et gulv med et fliseudseende, men som let kan skiftes, når f.eks. køkkenmoden skifter efter 8-10 år, siger Stig Hansen, der forventer, at Celenio-fliserne vil blive lagt på 35-50.000 m2 dansk gulv i løbet af det første år på det danske marked.
Det selv om fliserne med priser på 500-630 kr./m2 hører til i den mere eksklusive ende.

Brochurer

 • ASP produktudvikling

  ASP produktudvikling

  Alt i små kraner og vakuumløftere

 • anVærktøj

  anVærktøj

  Måleudstyr

 • Dorch & Danola

  Dorch & Danola

  Værktøjsmekka for håndværkere. Mærkevarer til gode priser.

 • VinduesIndustrien

  VinduesIndustrien

  Quickguide – Vinduer – VinduesIndustriens oversigt over love og regler

 • VinduesIndustrien

  VinduesIndustrien

  VinduesIndustrien – Dansk brancheforening og ejer af kvalitetsstandarden DVV

 • BG Byggros

  BG Byggros

  Calsitherm indeklimaplade, der isolerer og fugtregulerer boligen

 • Plastmo

  Plastmo

  Din vejledning til tagrender - 15 % større vandkapacitet. Op til 25 års garanti.

 • Ikast Design Doors

  Ikast Design Doors

  Individuel design og høj kvalitet til indvendige døre – dansk producerede

 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger

 • Global Tools

  Global Tools

  online leverandør af værktøj i høj kvalitet til billige priser

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder