UgensErhverv.dk

Nyt rekordresultat af Danske Trælast

Koncernen opjusterer forventningerne til 2005/06

09-09-2005

Danske Trælast føjer nu endnu en rekord til rækken af flotte resultater, som koncernen har præsteret de seneste år.

Omsætningen blev således i første halvår på 8,6 mia. kr., en stigning på 638 mio. kr. svarende til 8 procent i forhold til samme periode sidste år.

Driftsresultatet (EBITA) er på 466 mio. kr. svarende til en stigning på 15 procent i forhold til året før.

Koncernen har især vækst i salg til det private gør-det-selv marked.

Koncernen har desuden et rekordhøjt cash flow på 1,2 mia. kr. før renter, skat og akkvisitioner.

Forventningerne til årets driftsresultat opjusteres nu fra 860-910 mio. kr. til 920-950 mio. kr. I samme periode sidste år var resultatet på 856 mio. kr.

Halvårsresultatet beviser, at vores ambition om at vokse med minimum 10 procent om året gennem styret vækst er meget realistisk, siger adm. direktør Steen Weirsøe, der især fremhæver den danske Stark divisions resultater i årets første halvdel.

Byggematerialeforretningerne organiseret i Stark har således realiseret en meget overbevisende stigning i driftsresultatet for halvåret.
Steen Weirsøe siger videre, at resultatet er opnået på baggrund af en generelt positiv udvikling i markederne for håndværkere og gør-det-selv’ere samtidig med, at koncernen har fasthold fokus på effektivitet.
Vi vinder markedsandele, og i den forbindelse er det værd at bemærke, at forbrugerne har taget endnu bedre mod det nye Stark-koncept, end vi havde turdet håbe på, oplyser Steen Weirsøe.
-jhan

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Kun 13 procent af danskere forventer at investere i energioptimering af deres bolig i år. Det viser en undersøgelse fra Exometric, der peger på økonomien som den største barriere

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

Når Børsen skal genopbygges, bør bæredygtighed være et af de bærende principper. Sådan lyder det fra Konstruktørforeningens formandskab, som opfordrer politikerne til at fjerne de benspænd, der ligger i de nuværende dokumentationskrav

Flot hæder til Carl Ras

Flot hæder til Carl Ras

Engrosvirksomheden Carl Ras har vundet Great Place To Work's konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien for mellemstore virksomheder