UgensErhverv.dk

Bibliotek og rådhus drives sammen

Atrium i rådhus overdækkes og indrettes til bibliotek.

08-09-2005

Atrium i rådhus overdækkes og indrettes til bibliotek

Høje-Taastrup Kommune vil flytte Høje-Tåstrup Bibliotek ind i rådhuset og i et vist omfang drive rådhus og bibliotek sammen.

Rådhusets atrium overdækkes, og den samt dele af foyeren indrettes til bibliotek. Overdækningen udføres af trekantede stålgitterspær, og mellem murkroner og tagflade sættes lodrette eller skrå vinduer i samme stil som rådhusets øvrige vinduer.
Gulvet i det egentlige biblioteksområde, gårdhaven, sænkes ca. 50 cm i forhold til foyeren for at skabe en fornemmelse af at træde ind i biblioteket.

Hovedindgangen til rådhuset vil også være indgangen til biblioteket, og ved den nuværende reception skabes der et fælles kontormiljø. Her møder borgerne personalet, som både betjener rådhuset og biblioteket. En rådhusbetjent får fast plads i dette miljø for at skabe tryghed.

Borgerservice skal bistå borgerne ved aflevering af bøger til biblioteket mellem kl. 8,30 og kl. 10. Når biblioteket holder åbent uden for rådhusets øvrige åbningstid, er det visionen, at bibliotekspersonalet skal kunne guide borgerne i digitale borgerserviceløsninger samt i kommunens og i andre offentlige portaler.

-tm

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Kun 13 procent af danskere forventer at investere i energioptimering af deres bolig i år. Det viser en undersøgelse fra Exometric, der peger på økonomien som den største barriere

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

Når Børsen skal genopbygges, bør bæredygtighed være et af de bærende principper. Sådan lyder det fra Konstruktørforeningens formandskab, som opfordrer politikerne til at fjerne de benspænd, der ligger i de nuværende dokumentationskrav

Flot hæder til Carl Ras

Flot hæder til Carl Ras

Engrosvirksomheden Carl Ras har vundet Great Place To Work's konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien for mellemstore virksomheder