UgensErhverv.dk

Borgmester arbejder trods blokade

Entreprenør - og borgmester - Knud Kristensen arbejder videre på jysk byggeplads trods blokade mod polsk firma.

07-09-2005

- Det er tvang, ligesom under kommunisttiden, mener Andrzej Kawasz, der er direktør for det polske firma Omeka, der er blokaderamt flere steder i Jylland.
Omeka vil ikke indgå overenskomst med den danske fagbevægelse, for Andrzej Kawasz tror, det vil tage livet af hans virksomhed.
Og det betyder, at blokaden fortsætter mod de tre mindst byggepladser, hvor polakkerne arbejder.
På en ef de blokaderamte byggepladser - i Ertebølle - arbejder entreprenør Knud Kristensen sammen med polakkerne trods hård kritik fra fagforeningerne. Den konflikt gøres yderligere interessant af, at Knud Kristensen er konservativ politiker og borgmester i Aars Kommune.
"Det er totalt umoralsk og respektløst, når der er tale om en lovlig varslet konflikt", siger formand Alex Pedersen fra fagforeningen Træ-Industri-Byg i Hobro til TV2/NORD.

Borgmesterens firma beskæftiger omkring 70 medarbejdere, og "firmaet og dets medarbejdere forsøger hele tiden at være udviklingsorienteret.... HME venter ikke på fremtiden - den skaber vi!", står der på Knud Kristensens hjemmeside.
Og man må sige, at hans firma er på forkant.
I det aktuelle tilfælde undskylder han sig med, at blokaden kun gælder overfor det polske byggefirma Omeka og ikke Nordic Gruppen, som Knud Kristensen laver anlægsarbejdet for. Men ifølge fagforeningsmanden er der "så tæt forbindelse mellem Omeka og Nordic Gruppen, at der reelt er tale om et firma".

-Hag

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Kun 13 procent af danskere forventer at investere i energioptimering af deres bolig i år. Det viser en undersøgelse fra Exometric, der peger på økonomien som den største barriere

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

Når Børsen skal genopbygges, bør bæredygtighed være et af de bærende principper. Sådan lyder det fra Konstruktørforeningens formandskab, som opfordrer politikerne til at fjerne de benspænd, der ligger i de nuværende dokumentationskrav

Flot hæder til Carl Ras

Flot hæder til Carl Ras

Engrosvirksomheden Carl Ras har vundet Great Place To Work's konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien for mellemstore virksomheder