UgensErhverv.dk

Borgmester arbejder trods blokade

Entreprenør - og borgmester - Knud Kristensen arbejder videre på jysk byggeplads trods blokade mod polsk firma.

07-09-2005

- Det er tvang, ligesom under kommunisttiden, mener Andrzej Kawasz, der er direktør for det polske firma Omeka, der er blokaderamt flere steder i Jylland.
Omeka vil ikke indgå overenskomst med den danske fagbevægelse, for Andrzej Kawasz tror, det vil tage livet af hans virksomhed.
Og det betyder, at blokaden fortsætter mod de tre mindst byggepladser, hvor polakkerne arbejder.
På en ef de blokaderamte byggepladser - i Ertebølle - arbejder entreprenør Knud Kristensen sammen med polakkerne trods hård kritik fra fagforeningerne. Den konflikt gøres yderligere interessant af, at Knud Kristensen er konservativ politiker og borgmester i Aars Kommune.
"Det er totalt umoralsk og respektløst, når der er tale om en lovlig varslet konflikt", siger formand Alex Pedersen fra fagforeningen Træ-Industri-Byg i Hobro til TV2/NORD.

Borgmesterens firma beskæftiger omkring 70 medarbejdere, og "firmaet og dets medarbejdere forsøger hele tiden at være udviklingsorienteret.... HME venter ikke på fremtiden - den skaber vi!", står der på Knud Kristensens hjemmeside.
Og man må sige, at hans firma er på forkant.
I det aktuelle tilfælde undskylder han sig med, at blokaden kun gælder overfor det polske byggefirma Omeka og ikke Nordic Gruppen, som Knud Kristensen laver anlægsarbejdet for. Men ifølge fagforeningsmanden er der "så tæt forbindelse mellem Omeka og Nordic Gruppen, at der reelt er tale om et firma".

-Hag

Brochurer

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder