UgensErhverv.dk
Stort potentiale på bordplademarkedet

Stort potentiale på bordplademarkedet

Tysk producent i målrettet fremstød i Skandinavien.

07-09-2005

Tysk producent i målrettet fremstød i Skandinavien.

Af journalist Jørgen Hansen

Gennemprøvede, moderne materialer i et smart design og i mange dekorer bliver nu tilgængelige i Danmark, idet en tysk producent gør et målrettet forsøg på at komme ind på markedet i Skandinavien.

Det er den traditionelle producent Westag & Getalit AG, som med førsteklasses produkter og et klart koncept nu gør sit indtog med Skandinavisk Timport Vagn Levring i Silkeborg som salgspartner.

Westag & Getalit er en innovativ virksomhed, som siden 1901 har skabt nye tendenser og standarder. Efter at virksomheden i første omgang blev etableret som møbelfabrik, specialiserede den sig senere i fremstillingen af døre og karme samt laminater/bordplader og krydsfiner/forskalling. Siden 1961 har Westag & Getalit, der har domicil i Rheda-Wiedenbrück i delstaten Nordrhein-Westfalen, været kendt som et fremgangsrigt, børsnoteret aktieselskab.

- Vi har studeret det skandinaviske marked grundigt, inden vi besluttede os for dette forsøg på at komme ind på et for os nyt marked. Markedet er krævende og rummer et stort potentiale. I Skandinavien lægger man vægt på et gedigent hjem, og træ spiller en væsentlig rolle som materiale. Udover vores højtrykslaminater og bordplader ser vi også perspektiver for vores attraktive og alsidige produkter fremstillet af mineralske materialer, siger Export Sales Manager Holger Nietschke, Westag & Getalit.

Blandt de mineralske materialer er GetaCore, som allerede er populært og veletableret på det tyske marked.

- Solid surface-materialet, der er baseret på akryl, udmærker sig ved at være meget konstant i farve samt varmebestandigt. Takket være overfladens smukke og eksklusive virkning kan materialet tilfredsstille de strengeste krav, for eksempel som bordplade i køkkener, badeværelser og i offentlige miljøer som klinikker eller lægepraksiser. For de nævnte plusser har materialet fået topkarakter i klinikker, inden for hotel- og restaurationsbranchen samt i kontorer og boliger, oplyser Holger Nietschke.

GetaCore ligner til forveksling forbilledet sten, men kan bearbejdes og tilpasses med stor nøjagtighed med alle sædvanlige træbearbejdningsmaskiner og kan efter behov samles uden synlig fuge. I tilfælde af beskadigelse kan det oven i købet repareres uden spor. Lige nu er der mere end 50 attraktive GetaCore-dekorer med forfinet stenoptik i Westag-programmet.

Takket være vort samarbejde med Skandinavisk Timport er vores aktionsradius udvidet markant. Vi ønsker især at overbevise industrikunder og køkkenproducenter om fordelene ved vores produkter og leverer i ugerytme for eksempel vore Getalit-HPL-bordplader i formatet 4100x610x29 mm. Vi kan levere over 100 dekorer og naturligvis også tilbehøret i blandede pakker, også i mindre mængder, siger Holger Nietschke.

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Kun 13 procent af danskere forventer at investere i energioptimering af deres bolig i år. Det viser en undersøgelse fra Exometric, der peger på økonomien som den største barriere

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

Når Børsen skal genopbygges, bør bæredygtighed være et af de bærende principper. Sådan lyder det fra Konstruktørforeningens formandskab, som opfordrer politikerne til at fjerne de benspænd, der ligger i de nuværende dokumentationskrav

Flot hæder til Carl Ras

Flot hæder til Carl Ras

Engrosvirksomheden Carl Ras har vundet Great Place To Work's konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien for mellemstore virksomheder