UgensErhverv.dk
Turbo på udvikling af nye gulvprodukter

Turbo på udvikling af nye gulvprodukter

Junckers Industrier udvider sit sortiment til også at omfatte lameltrægulve.

05-09-2005

Junckers Industrier udvider sit sortiment til også at omfatte lameltrægulve.

Af journalist Jørgen Hansen

Junckers Industrier, der er kendt for sine massive trægulve, udvider i efteråret sit sortiment med nye, billigere lameltrægulve, der produceres i Malaysia.

- For år tilbage stod Junckers bag lameltrægulve, men de blev ikke markedsført under Junckers-navnet. Det vil de nye lameltrægulve blive, efter at vi har testet dem på kryds og tværs for at være helt sikre på, at de kan leve op til vore høje kvalitetskrav. Det skal være gulve, vi fuldt ud kan stå inde for, så de ikke ødelægger vores gode mærkevarenavn, fortæller adm. direktør Lars Hermansen, Junckers Industrier.

Lanceringen af de billigere trægulve hænger sammen med, at der er kunder, som ønsker både massive trægulve og lamelgulve, og Junckers vil fremover kunne tilbyde en fuld produktpalette til kunderne.

- Det kan sammenlignes med bilproducenter som Mercedes og Audi, der også i højere grad er begyndt at producere billigere alternativer til deres klassiske modeller, siger Lars Hermansen.

I første omgang introduceres de nye gulve kun til det danske marked, så gulvvirksomheden kan få nogle erfaringer med dem, inden de sendes ud på eksportmarkederne.

- En del skal sælges gennem detailsalg, og så er der ingen tvivl om, at det giver os bedre chancer for at komme ind i boligbyggerier. Markedet for trægulve er voksende, men væksten findes primært på lamelsiden, og det er denne vækst, som vi nu søger at få del i.

Flere nye gulve
Da Junckers Industrier, som udover parket- og plankegulve producerer gulvlakker og olie, lagde strategi for over en toårig periode at få skabt lønsomhed og fremtidig vækst, var et af nøglepunkterne netop udvidelse af produktsortimentet.

Tidligere på året lancerede Junckers nye lakker og olie, og nu følger en række nyheder på gulvprogrammet.

Når det gælder plankegulve, bydes bl.a. på et eksklusivt gulv i træsorten Jarrah, der vokser i Vestaustralien. Træet er kendetegnet ved en rødbrun mahogniglød og en mørk åretegning, og sammenholdt med en stærk slidstyrke regnes denne træsort som en af verdens bedste til fremstilling af trægulve. Af andre nyheder er der Europæisk Eg, der har et ensartet, mørkt gyldent udtryk og et naturligt farvespil, og Ask Nordic, inspireret af Nordens lyse indretningsstil. Plankegulvene fås også i Amerikansk Eg, Ahorn, Ask og Mørk Ask, og som noget nyt introduceres de nu alle i fire forskellige, hele længder, hvilket giver et samlet helhedsindtryk af det færdige gulv og i øvrigt øger fleksibiliteten ved lægningen. Inden for parketgulve introduceres Moseeg og Ask Nordic, sidstnævnte med en hvidpigmenteret overflade, lakeret med Ultra Matt. Moseeg er et alternativ til de eksotiske træsorter.

Ultra Matt er den nyeste af Junckers mange overflader. Den er specielt udviklet til at fremhæve træets struktur og farve. En stor efterspørgsel på Ultra Matt har bevirket, at det nu er muligt at få overfladen på både planke- og parketgulve i alle tykkelser og sorteringer.

På rette vej
- Vi har sat øget hastighed på produktudviklingen, hvor der nu bruges flere resurser end tidligere, og så skal vi samtidig være endnu bedre til at udnytte, at vi har så godt et mærkevarenavn på markedet.

Netop nu er Junckers ved at opføre en ny kontorbygning på godt 1900 m2, så hovedparten af funktionærerne kan samles under samme tag, og samtidig flyttes færdigvarelageret, som for tiden er placeret på virksomhedens MDF fabrik. Fabrikken sættes til salg, og virksomheden vil fremover få en langt mere rationel logistik.

- Det ser allerede ganske fornuftigt ud i bestræbelserne på at få vendt kurven for de senere års tilbagegang i afsætningen, og udviklingen i årets første måneder understøtter forventningerne om, at det budgetterede resultat for 2005 på ca. 10 mio. kr. kan realiseres. Det er et langt sejt træk, men Junckers har fået vendt kurven og er på rette vej, fastslår Lars Hermansen.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Damage control på boligmarkedet

Damage control på boligmarkedet

Efter at boligpriserne ramte toppen i midten af 2022, er de nu næsten tilbage på niveau som i slutningen af 2020

Kontrol af social dumping sender næsten to milliarder i statskassen

Kontrol af social dumping sender næsten to milliarder i statskassen

Siden 2015 har indsatsen resulteret i opkrævninger for knap 1,9 milliarder kroner. Sidste år alene 300 millioner kroner

Stort tillæg: Bliv klædt på til Byggeri'23 i det nye nummer af BygTek

Stort tillæg: Bliv klædt på til Byggeri'23 i det nye nummer af BygTek

Få et komplet overblik over alle stande og læs om alt det nye på årets byggerimesse, som har været fem år undervejs