UgensErhverv.dk
Himlen ned i brusenichen

Himlen ned i brusenichen

Højtsiddende vinduer i forskudte tagflader giver solskin og himmellys i badeværelset.

03-09-2005

Højtsiddende vinduer i forskudte tagflader giver solskin og himmellys i badeværelset.

Af Niels Nielsen

Der er højt til loftet i lejlighederne på første sal i boligbebyggelsen, Rosenhaven, i Taastrup ved København. Det opleves særligt spektakulært på badeværelserne, hvor rækkehusenes karakteristiske knækkede tagprofil er udnyttet til at trække solskin og himmellys ned i rummet.

Dagens vejr
Beboerne i lejlighederne på første sal i rækkehusbebyggelsen Rosenhaven i Taastrup behøver ikke at studere vejrudsigten for at få et indtryk af dagens vejr. Når de som det første om morgenen træder ud i deres badeværelse, vil dagens vejr nemlig nærmest vælte ned i hovedet på dem. Og det er ikke, fordi taget er utæt!

Det skyldes en arkitektonisk løsning, hvor rækkehusenes saddeltage er forskudt i tagryggen, så der er blevet plads til en smal stribe af vinduer langs kippen ned gennem midten af lejlighederne. En enkel men alligevel sjælden løsning med stor herlighedsværdi i badeværelserne, der ligger som en kerne midt i lejlighedsplanen.

Badeværelserne er nemlig yderligere indrettet, så det fra brusenichen er muligt at kigge direkte ud gennem den højtsiddende vinduesrække og følge skyerne på himlen, mens man bader.

Længere ophold
Tagløsningen i Rosenhaven er en sjælden udnyttelse af kvaliteterne ved dagslys, der trækkes ind fra oven til centralt placerede kernefunktioner som for eksempel badeværelset. En løsning som tilfører rummet en umiddelbar kvalitet og øger brugsværdien af rummet ved at opfordre til afslapning og længere ophold.

De højtsiddende vinduer fortsætter i lejlighedens soveværelser og gennemlyste hovedrum med spise- og opholdsstuen i åben forbindelse på hver side af køkkenet i midten.

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Kun 13 procent af danskere forventer at investere i energioptimering af deres bolig i år. Det viser en undersøgelse fra Exometric, der peger på økonomien som den største barriere

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

Når Børsen skal genopbygges, bør bæredygtighed være et af de bærende principper. Sådan lyder det fra Konstruktørforeningens formandskab, som opfordrer politikerne til at fjerne de benspænd, der ligger i de nuværende dokumentationskrav

Flot hæder til Carl Ras

Flot hæder til Carl Ras

Engrosvirksomheden Carl Ras har vundet Great Place To Work's konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien for mellemstore virksomheder