UgensErhverv.dk

Hele feriebyer er eksportsucces

Tyskerne er vilde med præfabrikerede fritidshuse fra Danmark.

02-09-2005

Tyskerne er vilde med præfabrikerede fritidshuse fra Danmark

Opførelsen af hele feriebyer i Tyskland har i de seneste år udviklet sig til en eksportsucces for det danske firma Planet-Huse, der producerer højteknologiske fritidshuse.

Med projekter i Cuxhaven og Schönhagen opfører firmaet for tiden feriebyer i Tyskland for en samlet værdi tæt på en kvart milliard kroner. Hertil kommer mange individuelle fritidshuse, som leveres til det tyske marked i årets løb.

Planet-Huse er nu oppe på fem store feriebyprojekter syd for grænsen, og nye projekter er på tegnebrættet. Feriebyerne består typisk af 50-100 fritidshuse i luksusklassen ved en badestrand og med nem adgang til indkøb og fritidsfaciliteter.

Husene præfabrikeres i øjeblikket på fabrikken i Ribe. Men for at kunne leve op til den voksende efterspørgsel etablerer virksomheden til efteråret en ny fabrik i Tyskland.

Fritidshusene til de tyske feriebyer opføres primært som investeringsprojekter med udlejning for øje. Planet-Huse har derfor udviklet et særligt koncept til investorer, som primært vil leje ud. Husene bliver konstrueret og indrettet, så de kan rumme helt op til 12 personer. Desuden er de udstyret med luksusfaciliteter på niveau med et tysk luksushotel - herunder wellness-afdeling, ægte dampbad, aromaterapi og multifunktionssaunaer med fuglestemmer og vandfald.

- tm,nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Hvordan kommer man i gang med den bæredygtige omstilling som virksomhed i byggebranchen? Det og mange andre spørgsmål gav bæredygtighedschef i Lemvigh-Müller, Pernille Kiær svar på i seneste udgave af BygTek Live. Se eller gense det her

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

120 medarbejdere mister jobbet ved konkursen, der kommer efter længere tids skriverier i pressen om udeblevne udbetalinger, og flere underleverandører står nu til at få en lang næse

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Men som helhed er dansk økonomi bomstærk, og statskassen er fyldt op over alle kanter