UgensErhverv.dk

Stor investering i ny Rockwool-fabrik

Forventning om fortsat markedsvækst inden for isoleringsmarkedet – godt første halvår for koncernen

31-08-2005

Forventning om fortsat markedsvækst inden for isoleringsmarkedet – godt første halvår for koncernen

Da der i de kommende år forventes en fortsat markedsvækst inden for isoleringsmarkedet, ikke mindst på grund af EU’s krav om bedre energiudnyttelse i bygninger, har Rockwool International A/S besluttet at opføre en greenfield Rockwool fabrik i Kroatien med den nyeste Rockwool teknologi. Fabrikken, der forventes sat i drift medio 2007, vil levere til hele det omkringliggende geografiske område.

De samlede omkostninger til fabrikkens opførelse forventes at blive omkring 600 mio. kr.

Rockwool har haft et godt første halvår, fremgår det af en fondsbørsmeddelelse i dag.

Omsætningen blev på 4.490 mio. kr., hvilket er en stigning på 10 procent i forhold til 2004. Fremgangen henføres til såvel øgede salgspriser som en generel stigning i de afsatte mængder. Ca. 1 procent af omsætningsfremgangen kan henføres til ændrede valutakurser.

Indenfor isoleringsområdet steg omsætningen med 10 procent til 4.244 mio. kr., specielt trukket af udviklingen i Skandinavien og Rusland.

Salget i Systems Division steg med 9 procent.

Første halvår var præget af en positiv markedsudvikling på de fleste markeder – undtagelserne var det tyske og polske marked.

Resultat af den primære drift blev 320 mio. kr., en stigning på 50 procent i forhold til sidste år. Inden for isoleringsområdet steg EBIT med 31 procent til 297 mio. kr., mens Systems Division forøgede EBIT med 63 procent til 16 mio. kr.

Resultatet efter skat blev i halvåret på 208 mio. kr., en forbedring på 93 mio. kr. eller 81 procent.

Omsætningen forventes fortsat at stige pænt, om end stigningen ventes at flade lidt ud i forhold til væksten i 1. halvår.

Rockwool koncernen opjusterer forventningerne til resultatet for hele året til omkring 500 mio. kr., hvor de tidligere forventninger lød på 450-500 mio. kr.
Service- og konsulentfunktionen BuildDesk er i øvrigt blevet etableret som selvstændigt forretningsområde i koncernen.
-jhan

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Plastvinduer diskrimineres af kommunerne

Plastvinduer diskrimineres af kommunerne

Danske vinduesproducenter kritiserer kommunerne for at diskriminere mod plastvinduer – stik mod planloven og EU´s byggevareforordning

Konkurser i byggeriet (Uge 13/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 13/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Ny arbejdsmiljøaftale i lyntempo

Ny arbejdsmiljøaftale i lyntempo

Aftalen med bred opbakning i Folketinget indeholder blandt andet yderligere indsats mod social dumping og en autorisationsordning for asbestarbejde

Betonbranchen i opråb: Brug mindre beton

Betonbranchen i opråb: Brug mindre beton

Betonbranchen arbejder på at omstille til produktionen med lavere CO2-aftryk. Men der kan også spares store mængder CO2 ved at reducere betonforbruget i designfasen. Nyt dialoggrundlag for designoptimering af betonkonstruktioner hjælper på vej