UgensErhverv.dk

Gigant-gulv i Gigantium

Verdens største sportsgulv bliver i disse dage lagt i Aalborg

30-08-2005

Verdens største sportsgulv bliver i disse dage lagt i Aalborg

Verdens største sportsgulv på 6.138 m2 er ved at blive etableret i Gigantium i Aalborg – det er et areal, der svarer til mere end syv håndboldbaner.

Mange store sportshaller i USA – de såkaldte domes – har gulvarealer på op mod 10.000 m2, men disse er udelukkende belagt med beton, hvorpå mindre mobile gulve eller is lægges ud, og kan derfor ikke betegnes som faste sportsgulve.

Det hidtil største halgulv i Danmark, som er leveret af Sportson A/S, nu Virklund Sport, ligger i RødovreHallen og er på 4150 m2.

I praksis vil der i Gigantium blive opstreget til tre permanente håndboldbaner med plads til tilskuere omkring – ligesom der bliver plads til 15 badmintonbaner i hallen. De 15 badmintonbaner alene ville svare til 3 normale idrætshaller.

Gigantium har oprindeligt huset en af Danmarks første indendørs kunstgræsbaner - leveret af Sportson A/S, der i 2002 blev til Virklund Sport.

I erkendelse af at fodbold helst spilles udendørs, planlægges nu 3. generations kunstgræsbaner i Aalborg, så fodbold kan spilles udendørs hele året rundt.

Gigatiums indendørs areal er derfor blevet ledigt til håndbold, badminton og andre idrætsklubber i Aalborg – og skal blandt andet bruges af Aalborg DH’s sølvvindere til træning og kamp.

Ud over at blive en gigantisk sportshal, danner Gigantium fortsat rammerne for messer, koncerter, konferencer m.m. – derfor er sportsgulvet valgt med stor omhu. Her er kravene om multianvendelighed kombineret med et suverænt sportsgulv opfyldt af ét og samme gulv.

Gulvet er af typen Boflex – et sportsgulv, der har indbygget stødabsorbering, og byder på optimale sportsfunktionelle egenskaber.

Samtidig kan gulvet tåle tunge belastninger fra f.eks. tv-tårne, mobiltribuner og messer, da gulvet er opbygget uden brug af strøer.

Boflex sportsgulve er indenfor de senere år blevet et populært valg i mange danske idrætshaller og gymnastiksale. I Gigantium er Boflex sportsgulvet leveret med en overflade af DLW sportslinoleum – og udgør verdens største permanente sportsgulv.
-jhan


Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Gipsplade af askeaffald skal forhindre brand i flygtningelejre

Gipsplade af askeaffald skal forhindre brand i flygtningelejre

En ny gipsplade, der er baseret på store dele askeaffald fra blandt andet forbrændinger og brugte askebriketter, kan ifølge en ny startup afhjælpe problemer i to af verdens største kriser: Flygtninge- og klimakrisen

Konkurser i byggeriet (Uge 48/2022 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 48/2022 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Klassisk håndværk til restaurering af unik kulturarv

Klassisk håndværk til restaurering af unik kulturarv

En række af Danmarks største fonde bidrager til en gennemgribende restaurering af Danmarks smukkeste organisationsbygning – Børsen i København

Kemp & Lauritzen og MT Højgaard får over en milliard for ny Novo-fabrik

Kemp & Lauritzen og MT Højgaard får over en milliard for ny Novo-fabrik

600 millioner kroner. Så meget får Kemp & Lauritzen og Novo Nordisk hver for at opføre en produktionsbygning samt om- og tilbygning af eksisterende bygninger i Bagsværd