UgensErhverv.dk

Gigant-gulv i Gigantium

Verdens største sportsgulv bliver i disse dage lagt i Aalborg

30-08-2005

Verdens største sportsgulv bliver i disse dage lagt i Aalborg

Verdens største sportsgulv på 6.138 m2 er ved at blive etableret i Gigantium i Aalborg – det er et areal, der svarer til mere end syv håndboldbaner.

Mange store sportshaller i USA – de såkaldte domes – har gulvarealer på op mod 10.000 m2, men disse er udelukkende belagt med beton, hvorpå mindre mobile gulve eller is lægges ud, og kan derfor ikke betegnes som faste sportsgulve.

Det hidtil største halgulv i Danmark, som er leveret af Sportson A/S, nu Virklund Sport, ligger i RødovreHallen og er på 4150 m2.

I praksis vil der i Gigantium blive opstreget til tre permanente håndboldbaner med plads til tilskuere omkring – ligesom der bliver plads til 15 badmintonbaner i hallen. De 15 badmintonbaner alene ville svare til 3 normale idrætshaller.

Gigantium har oprindeligt huset en af Danmarks første indendørs kunstgræsbaner - leveret af Sportson A/S, der i 2002 blev til Virklund Sport.

I erkendelse af at fodbold helst spilles udendørs, planlægges nu 3. generations kunstgræsbaner i Aalborg, så fodbold kan spilles udendørs hele året rundt.

Gigatiums indendørs areal er derfor blevet ledigt til håndbold, badminton og andre idrætsklubber i Aalborg – og skal blandt andet bruges af Aalborg DH’s sølvvindere til træning og kamp.

Ud over at blive en gigantisk sportshal, danner Gigantium fortsat rammerne for messer, koncerter, konferencer m.m. – derfor er sportsgulvet valgt med stor omhu. Her er kravene om multianvendelighed kombineret med et suverænt sportsgulv opfyldt af ét og samme gulv.

Gulvet er af typen Boflex – et sportsgulv, der har indbygget stødabsorbering, og byder på optimale sportsfunktionelle egenskaber.

Samtidig kan gulvet tåle tunge belastninger fra f.eks. tv-tårne, mobiltribuner og messer, da gulvet er opbygget uden brug af strøer.

Boflex sportsgulve er indenfor de senere år blevet et populært valg i mange danske idrætshaller og gymnastiksale. I Gigantium er Boflex sportsgulvet leveret med en overflade af DLW sportslinoleum – og udgør verdens største permanente sportsgulv.
-jhan


Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Erhvervsskoler er ikke kun håndværkerskoler

Erhvervsskoler er ikke kun håndværkerskoler

Danske Byggecentre opfordrer til at adskille erhvervsuddannelserne. Selv de dygtigste håndværkere er afhængige af de merkantile uddannelser

Har du fået stjålet dit værktøj?

Har du fået stjålet dit værktøj?

En masse værktøj, som to litauiske mænd har stjålet i sidste uge, bliver nu fremlyst af politiet i Esbjerg- og Vardeområdet. Har man fået stjålet sit værktøj, kan man henvende sig til Varde Politi

Vandstand på op til 5 meter kan blive en realitet i København

Vandstand på op til 5 meter kan blive en realitet i København

Nye beregninger fra Kystdirektoratet og DMI viser, hvor høj vandstanden kan blive langs kysterne i Københavnsområdet under den værst tænkelige stormflod i dag og i fremtidens klima

Kan styrte sammen som et korthus: Derfor blev boliger i Snekkersten evakueret

Kan styrte sammen som et korthus: Derfor blev boliger i Snekkersten evakueret

Beboerne i Boligbyggeriet ’Stævnen’ i nordsjællandske Snekkersten, der drives af boligselskabet Boliggården, blev i starten af februar evakueret. Sweco forklarer her hvorfor