UgensErhverv.dk

Fart på udvikling af byg-e

Både Ditas, Danbuy, DLH og Bygma har tilsluttet sig byg-e

29-08-2005

Både Ditas, Danbuy, DLH og Bygma tilslutter sig byg-e

Af Jørgen Hansen

- Det er jo ikke til at sælge en ny bil, hvis den mangler fire hjul. Vi har derfor selv holdt lidt igen med tilgangen af nye leverandører og trælaster til e-handelsportalen byg-e, men nu vil det køre ud over stepperne, og senest har vi fået DLH og Bygmas forretninger med, ligesom der bliver stadig flere leverandører tilsluttet.

Det siger adm. direktør Karsten Knudsen, maxit, formand for byg-e A/S, hvor Trælasthandlerunionen TUN og byggevareleverandørernes byg-e.dk tidligere på året gik sammen med hver 50 procent af aktierne i selskabet.

Byg-e har netop fået selvstændig fuldtidsorganisation, der skal fokusere på den overordnede udvikling af portalen, kontrol med driften og ikke mindst markedsføring og indslusning af nye leverandører og trælaster. Det første skridt i opbygningen af organisationen er sket ved at ansætte cand.merc. Mikael Hansen som direktør fra 1. august. Han har fungeret som konsulent for foreningen byg-e.dk gennem flere år.

Byg-e er ved at lægge sidste hånd på udvidelsen af portalen, så der kan ske en effektiv udveksling af elektronisk samhandel fra ordre til endelig faktura. Det sker både gennem byg-e’s DIP-løsning, der tillader dialogbaseret e-handel uden dobbeltindtastninger i forløbet og gennem mere enkle løsninger for dokumentudveksling via f.eks. TUN EDI.

Indkøbsforeningerne med

Et centralt element i løsningen er en direkte integration og dokumentudveksling med de to indkøbsforeninger, Danbuy og Ditas. Byg-e overfører elektroniske leverandørfakturaer direkte til indkøbsforeningerne og formidler også viderefaktureringen til de trælaster, der ønsker at udnytte trælastsystemets DIP-modul og muligheden for elektronisk forregistrering af fakturaer i trælastsystemet.

- Begge indkøbsforeninger vil nu aktivt deltage i markedsføringen af byg-e over for leverandørerne. Målsætningen er at udbygge den elektroniske samhandel, så der kommer elektroniske fakturaer fra væsentligt flere end de ca. 150 leverandører, der kan håndtere det i dag.

- I dag er omkring 32 leverandører med, og målet er, at 250 af de større leverandører er med i løbet af to år. I dag er ca. 300 trælaster tilknyttet byg-e, og her er målet over 350 trælaster inden årsskiftet. Samtidig har vi som mål, at 200 forretninger i løbet af de kommende seks-ni måneder vil være tilkoblet e-handel.

- Vi er godt på vej, efter at forretningerne i DLH og Bygma har tilsluttet sig.Vi skal nok nå de mål, vi har sat os,for vi oplever, at byg-e er på dagsordenen ved strategiske diskussioner i stadig flere firmaer.

Når de elektroniske ordrer direkte fra trælasterne til byg-e kommer til at gå hånd-i-hånd med de elektroniske fakturaer, vil medlemmerne af indkøbsforeningerne opnå en stor og håndgribelig effektivisering, fastslår Karsten Knudsen.

- Der arbejdes på at komme videre med den elektroniske ordreproces, da der med kombinationen af EDI og DIP vil være så fleksible ordremuligheder, at det vil indfri ambitionerne om effektivisering på ordremodtagelse, lagerstyring og automatisk fakturakontrol, hvorved der vil være store besparelser for både den enkelte trælast og de foretrukne leverandører.
Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Plastvinduer diskrimineres af kommunerne

Plastvinduer diskrimineres af kommunerne

Danske vinduesproducenter kritiserer kommunerne for at diskriminere mod plastvinduer – stik mod planloven og EU´s byggevareforordning

Konkurser i byggeriet (Uge 13/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 13/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Ny arbejdsmiljøaftale i lyntempo

Ny arbejdsmiljøaftale i lyntempo

Aftalen med bred opbakning i Folketinget indeholder blandt andet yderligere indsats mod social dumping og en autorisationsordning for asbestarbejde

Betonbranchen i opråb: Brug mindre beton

Betonbranchen i opråb: Brug mindre beton

Betonbranchen arbejder på at omstille til produktionen med lavere CO2-aftryk. Men der kan også spares store mængder CO2 ved at reducere betonforbruget i designfasen. Nyt dialoggrundlag for designoptimering af betonkonstruktioner hjælper på vej