UgensErhverv.dk

Dansk generatorsalg til Irak

Ustabil strømforsyning gør Pramacs generatorer efterspurgte i det krigshærgede land.

29-08-2005

Forsyningen af helt basale livsfornødenheder som vand og strøm er meget ustabil i det krigshærgede Irak. Det har betydet en pæn efterspørgsel på generatorer fra det Fredericia-baserede Pramac Scandinavia, der er et datterselskab af en stor italiensk generatorproducent.
Pramac Group rangerer således som den 3. største europæiske producent og er 5. største på verdensplan.

- Vi har allerede sendt de første to ordrer af sted. Den ene var på 25 store generatorer på over 40 kvA og den anden på 300 mindre generatorer. Vi forventer at sælge yderligere 130-150 store generatorer i løbet af det næste halve år, fortæller Uffe Pedersen, adm. direktør i Pramac Scandinavia.

I dag er forsyningssituationen i Irak sådan, at strømmen er væk i 10-12 timer af gangen, og det har skabt et stort behov for alle størrelser af generatorer.
Det skønnes, at der i Irak i dag mangler mere end 10 millioner MegaWatt i strømforsyning, og at der derfor skal investeres store summer i infrastruktur – en stor del heraf vil gå til elektricitet.

Pramacs ordrer fra Irak er resultatet af et længere forløb, idet der allerede for fire år siden etableredes de første kontakter til en lokal samarbejdspartner med 35 ansatte. Det irakiske firma afsætter generatorerne i to nordlige provinser, der ikke er plaget af så store uroligheder som i de sydlige provinser.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Plastvinduer diskrimineres af kommunerne

Plastvinduer diskrimineres af kommunerne

Danske vinduesproducenter kritiserer kommunerne for at diskriminere mod plastvinduer – stik mod planloven og EU´s byggevareforordning

Konkurser i byggeriet (Uge 13/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 13/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Ny arbejdsmiljøaftale i lyntempo

Ny arbejdsmiljøaftale i lyntempo

Aftalen med bred opbakning i Folketinget indeholder blandt andet yderligere indsats mod social dumping og en autorisationsordning for asbestarbejde

Betonbranchen i opråb: Brug mindre beton

Betonbranchen i opråb: Brug mindre beton

Betonbranchen arbejder på at omstille til produktionen med lavere CO2-aftryk. Men der kan også spares store mængder CO2 ved at reducere betonforbruget i designfasen. Nyt dialoggrundlag for designoptimering af betonkonstruktioner hjælper på vej