UgensErhverv.dk

Nye høje regninger til håndværksfirmaer

Håndværksrådet spørger, hvor skattestoppet bliver af?

26-08-2005

I finanslovsforslaget er der lagt op til, at f. eks. håndværksfirmaer fremover i øget omfang skal betale for det offentliges tilsyn, kontrol og autorisationer i virksomhederne. Som i alt skulle give en merindtægt på ca. 90 mio. kr. En udgift, som det offentlige hidtil har betalt.

Konkret står der i forslaget, at ”et antal erhvervsrettede kontrol- og tilsynsopgaver” fremover skal betales 100 procent af brugerne i modsætning til i dag, hvor det er det offentlige, der betaler.

Håndværksrådet, hvis medlemmer kan se frem til en merudgift på 20 mio. kr., har svært ved at få det til at harmonere med regeringens skattestop.

”Vi synes, at det er et mærkeligt signal, når man har et skattestop, og når man i øvrigt har en finanslov, hvor man for en gangs skyld havde mulighed for ikke at sende nye regninger til erhvervslivet, så alligevel får proppet 20 mio. kr. ind på det her område”, siger cheføkonom i Håndværksrådet, Søren Nicolaisen, til Jyllands-Posten.

Lover lavere skat
Regeringen forsvarer sig i sit finanslovsforslag med, at provenuet fra de ekstra kontrol- og tilsynsindtægter vil blive anvendt i overensstemmelse med skattestoppet til finansiering af ”modgående skattelettelser” – uden dog at specificere dem.

Vedtages forslaget betyder det, at f. eks. el-installatører, VVS-firmaer og kloakmestre skal betale 600 kr. pr. autorisation.

Ifølge Håndværksrådet godkendes der hvert år 1600 virksomheder og personer på el-området, mens der udstedes 2100 godkendelser til VVS-, gas- og kloakfirmaer.
krus-

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Gipsplade af askeaffald skal forhindre brand i flygtningelejre

Gipsplade af askeaffald skal forhindre brand i flygtningelejre

En ny gipsplade, der er baseret på store dele askeaffald fra blandt andet forbrændinger og brugte askebriketter, kan ifølge en ny startup afhjælpe problemer i to af verdens største kriser: Flygtninge- og klimakrisen

Konkurser i byggeriet (Uge 48/2022 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 48/2022 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Klassisk håndværk til restaurering af unik kulturarv

Klassisk håndværk til restaurering af unik kulturarv

En række af Danmarks største fonde bidrager til en gennemgribende restaurering af Danmarks smukkeste organisationsbygning – Børsen i København

Kemp & Lauritzen og MT Højgaard får over en milliard for ny Novo-fabrik

Kemp & Lauritzen og MT Højgaard får over en milliard for ny Novo-fabrik

600 millioner kroner. Så meget får Kemp & Lauritzen og Novo Nordisk hver for at opføre en produktionsbygning samt om- og tilbygning af eksisterende bygninger i Bagsværd