UgensErhverv.dk

Nye høje regninger til håndværksfirmaer

Håndværksrådet spørger, hvor skattestoppet bliver af?

26-08-2005

I finanslovsforslaget er der lagt op til, at f. eks. håndværksfirmaer fremover i øget omfang skal betale for det offentliges tilsyn, kontrol og autorisationer i virksomhederne. Som i alt skulle give en merindtægt på ca. 90 mio. kr. En udgift, som det offentlige hidtil har betalt.

Konkret står der i forslaget, at ”et antal erhvervsrettede kontrol- og tilsynsopgaver” fremover skal betales 100 procent af brugerne i modsætning til i dag, hvor det er det offentlige, der betaler.

Håndværksrådet, hvis medlemmer kan se frem til en merudgift på 20 mio. kr., har svært ved at få det til at harmonere med regeringens skattestop.

”Vi synes, at det er et mærkeligt signal, når man har et skattestop, og når man i øvrigt har en finanslov, hvor man for en gangs skyld havde mulighed for ikke at sende nye regninger til erhvervslivet, så alligevel får proppet 20 mio. kr. ind på det her område”, siger cheføkonom i Håndværksrådet, Søren Nicolaisen, til Jyllands-Posten.

Lover lavere skat
Regeringen forsvarer sig i sit finanslovsforslag med, at provenuet fra de ekstra kontrol- og tilsynsindtægter vil blive anvendt i overensstemmelse med skattestoppet til finansiering af ”modgående skattelettelser” – uden dog at specificere dem.

Vedtages forslaget betyder det, at f. eks. el-installatører, VVS-firmaer og kloakmestre skal betale 600 kr. pr. autorisation.

Ifølge Håndværksrådet godkendes der hvert år 1600 virksomheder og personer på el-området, mens der udstedes 2100 godkendelser til VVS-, gas- og kloakfirmaer.
krus-

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Plastvinduer diskrimineres af kommunerne

Plastvinduer diskrimineres af kommunerne

Danske vinduesproducenter kritiserer kommunerne for at diskriminere mod plastvinduer – stik mod planloven og EU´s byggevareforordning

Konkurser i byggeriet (Uge 13/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 13/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Ny arbejdsmiljøaftale i lyntempo

Ny arbejdsmiljøaftale i lyntempo

Aftalen med bred opbakning i Folketinget indeholder blandt andet yderligere indsats mod social dumping og en autorisationsordning for asbestarbejde

Betonbranchen i opråb: Brug mindre beton

Betonbranchen i opråb: Brug mindre beton

Betonbranchen arbejder på at omstille til produktionen med lavere CO2-aftryk. Men der kan også spares store mængder CO2 ved at reducere betonforbruget i designfasen. Nyt dialoggrundlag for designoptimering af betonkonstruktioner hjælper på vej