UgensErhverv.dk
Ny lysplade gør net overflødigtTagma A/S har udviklet de nye lysplader. Firmaet e

Ny lysplade gør net overflødigt

Nyt firma og nye spændende produkter

24-08-2005

Firmaet Tagma A/S har gennem nogen tid arbejdet med udviklingen af et helt nyt produkt: en stærk, sej lysplade, man ikke falder igennem. Den nye lysplade er nyligt blevet testet og har opnået den eftertragtede MK-godkendelse som “trædesikker”. Nu kan eternittage lægges sikkert med Tagma Lysplader – uden underliggende net.

Et net under et tag er både ressourcekrævende at montere og mindre kønt at se på. Spørg bare hal- og staldbyggere. Derudover er nettet støvsamler, og i stalde bruger fuglene det til at bygge rede i. Den danske lovgivning kræver, at der monteres net under eternittage for at sikre mod, at personer falder igennem taget. De tre leverandører på markedet for eternitplader har løst problemet ved at lægge en forstærkende tråd ind i hver bølge i pladen, men under de gennemsigtige tagplader, lyspladerne, har man særskilt skullet sikre med et net. Det er nu fortid med de nye lysplader fra Tagma.

Pladerne er 0,9 mm. tykke og fremstillet af en ganske særlig PVC. En ny og avanceret produktion gør pladerne ekstremt stærke og seje, så de tåler tunge slag, stød og store belastninger. De nye lysplader er flere gange stærkere end de traditionelle lysplader af PVC på trods af, at de sidstnævnte er en del tykkere.

Tagma A/S har udviklet de nye lysplader. Firmaet er nystartet med far og søn, Claus og Nikolaj Lyngbæk i spidsen. Claus Lyngbæk fik midt i 90’erne med Opticolors hollandske bølgeplader gang i markedet for fibercementprodukter og genoprettede den manglende tillid til eternitplader. Det lykkedes ham og Opticolor at komme op på langt over 1 mio. m2 solgte tagplader pr. år. I 2003 solgte han selskabet til den hollandske leverandør og forlod det selv ved udgangen af sidste år.

Gennem mange års erfaring med markedet og et vidtfavnende kendskab til produkterne er Claus Lyngbæk og Tagma A/S klar med innovative løsninger indenfor lys og ventilation til industri og landbrug. Første skridt er Tagma Lysplader, og Claus Lyngbæk forventer at kunne præsentere nye produkter med to til tre måneders mellemrum de næste år.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Damage control på boligmarkedet

Damage control på boligmarkedet

Efter at boligpriserne ramte toppen i midten af 2022, er de nu næsten tilbage på niveau som i slutningen af 2020

Kontrol af social dumping sender næsten to milliarder i statskassen

Kontrol af social dumping sender næsten to milliarder i statskassen

Siden 2015 har indsatsen resulteret i opkrævninger for knap 1,9 milliarder kroner. Sidste år alene 300 millioner kroner

Stort tillæg: Bliv klædt på til Byggeri'23 i det nye nummer af BygTek

Stort tillæg: Bliv klædt på til Byggeri'23 i det nye nummer af BygTek

Få et komplet overblik over alle stande og læs om alt det nye på årets byggerimesse, som har været fem år undervejs