UgensErhverv.dk

Flere i praktik

19 procent flere praktikpladser i byggeriet

24-08-2005

Opsvinget i den danske økonomi har sat sit spor på arbejdsgivernes vilje til at oprette praktikpladser til elever på tekniske skoler. Det er især inden for bygge og anlæg, at stigningen gør sig gældende. På landets største tekniske skoler i København, Århus, Aalborg og Esbjerg har man således oplevet en fremgang på gennemsnitligt 23 procent i antallet af uddannelsesaftaler mellem lærling og arbejdsgiver i årets første syv måneder målt i forhold til samme periode sidste år, oplyser 3F.

På landsplan er der 3211 unge, der kan se frem til en uddannelse i byggeriet. Det tal er 19 procent højere end sidste år.

- Stigningen skyldes primært, at der er gang i byggebranchen i øjeblikket, siger Jens Peter Munk, leder af virksomhedssekretariatet på Københavns Tekniske Skole. Desuden er arbejdsgiverne blevet mere opmærksomme på, at de skal tage lærlinge ind. De er begyndt at vise noget initiativ.

Flere siger farvel
Det er dog ikke alle elever på de tekniske skoler, der deltager i praktikfesten. Efter regeringen fjernede skolepraktikordningen på syv uddannelser, har nogle elever valgt helt at droppe ud af systemet. Siden ordningen ophørte ved årsskiftet, har man på Teknisk Erhvervsskole Center (TEC) i København oplevet, at omkring 180 har kvittet uddannelsen.

- Vi ved ikke, hvor de er blevet af, siger uddannelseschef på TEC, Poul Olsen. Fire af vores vigtigste uddannelser var påvirket af muligheden for skolepraktik. Og eleverne har droppet grundforløbet, fordi de ikke kunne komme i skolepraktik.

Også i Århus er der 63 elever, der helt har meldt sig ud af uddannelses-systemet, mens man på skolerne i Aalborg, Esbjerg og København ikke har mærket et øget frafald af elever, efter ordningen ophørte.
krus-

Brochurer

 • DUCO

  DUCO

  Markedsledende i afvandingsteknik

 • VinduesIndustrien

  VinduesIndustrien

  VinduesIndustrien – Dansk brancheforening og ejer af kvalitetsstandarden DVV

 • Mul10 ProSafe

  Mul10 ProSafe

  Tagdækkernes faldsikringssystem

 • DAFA

  DAFA

  DAFA tætner, dæmper og beskytter

 • BG Byggros

  BG Byggros

  Calsitherm indeklimaplade, der isolerer og fugtregulerer boligen

 • Magasinet Gulv

  Magasinet Gulv

  Læs juni 2022 udgaven her

 • Plastmo

  Plastmo

  Vejledning i valg af tag

 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlings-løsninger. Ideelt og kontrolleret klima

 • Nyt om Bæredygtighed

  Nyt om Bæredygtighed

  Magasin om bæredygtighed i byggebranchen. Efterår/vinter

 • Ikast Design Doors

  Ikast Design Doors

  Individuel design og høj kvalitet til indvendige døre – dansk producerede

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder